Flan di zucca (Dýňový flan)

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Flan di zucca (Dýňový flan)
Flan di zucca (Dýňový flan)

Flan di zucca (Dýňový flan)

Flan di zucca (Dýňový flan) je známým italským předkrmem. Přestože původní flan je doménou spíše britské a španělské kuchyně, postupem času si ho oblíbili také Italové. Je snadný na přípravu. Z uvedených ingrediencí připravíte cca 5 ks.

Ingredience:

  • 500g dýňové dužiny (bez slupky a jader)
  • 4 vejce
  • 100g parmezánu
  • lžíce mléka
  • extra panenský olivový olej
  • pár snítek rozmarýnu
  • sůl, pepř
Flan di zucca (Dýňový flan)
Flan di zucca (Dýňový flan)
Ilustrační foto od Recetin

Postup:

Očistěnou dýni (bez slupek a jader) nakrájejte na plátky a rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. Oloupané plátky zakápněte olejem, dle chuti osolte a opepřete a přidejte pár snítek rozmarýnu. Vložte do předehřáté trouby na 200˚C, přibližně na 15 minut.

Poté nechte dýni trošku vychladnout a dejte ji do mixéru. Přidejte vejce, nastrouhaný parmezán a lžíci mléka. Vše rozmixujte do hustého krému. Dle chuti můžete ještě dosolit.

Krémem naplňte formičky o objemu 125ml, přibližně do 2/3, které předem buď vyložíte pečícím papírem, nebo vymažete máslem. Lze ale také použít klasické silikonové muffinové formičky :-). Formičky dejte do hlubokého plechu, kam také nalijte vodu, abyste vytvořili vodní lázeň.

Pečte v předehřáté troubě na 180˚C, přibližně 45 minut. Předtím než tyto malé dýňové předkrmy vyndáte z formiček, nechte je zcela vychladnout. Dobrou chuť.

Náš tip:

Pro tento recept můžete použít výborný extra panenský olivový olej z našeho e-shopu a také prémiovou sicilskou sůl.


 

Tento recept, a další chutné recepty najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Sdílej na