Flan di zucca (Dýňový flan)

Flan di zucca (Dýňový flan)
Flan di zucca (Dýňový flan) je známým italským předkrmem. Přestože původní flan je doménou spíše britské a španělské kuchyně, postupem času si ho oblíbili také Italové. Je snadný na přípravu. Z uvedených ingrediencí připravíte cca 5 ks.
Ingredience:
- 500g dýňové dužiny (bez slupky a jader)
- 4 vejce
- 100g parmezánu
- lžíce mléka
- extra panenský olivový olej
- pár snítek rozmarýnu
- sůl, pepř

Ilustrační foto od Recetin
Postup:
Očistěnou dýni (bez slupek a jader) nakrájejte na plátky a rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. Oloupané plátky zakápněte olejem, dle chuti osolte a opepřete a přidejte pár snítek rozmarýnu. Vložte do předehřáté trouby na 200˚C, přibližně na 15 minut.
Poté nechte dýni trošku vychladnout a dejte ji do mixéru. Přidejte vejce, nastrouhaný parmezán a lžíci mléka. Vše rozmixujte do hustého krému. Dle chuti můžete ještě dosolit.
Krémem naplňte formičky o objemu 125ml, přibližně do 2/3, které předem buď vyložíte pečícím papírem, nebo vymažete máslem. Lze ale také použít klasické silikonové muffinové formičky :-). Formičky dejte do hlubokého plechu, kam také nalijte vodu, abyste vytvořili vodní lázeň.
Pečte v předehřáté troubě na 180˚C, přibližně 45 minut. Předtím než tyto malé dýňové předkrmy vyndáte z formiček, nechte je zcela vychladnout. Dobrou chuť.
Náš tip:
Pro tento recept můžete použít výborný extra panenský olivový olej z našeho e-shopu a také prémiovou sicilskou sůl.
Tento recept, a další chutné recepty najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.