Sufle alla cioccolata (čokoládové suflé)

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Sufle alla cioccolata (čokoládové suflé)
Sufle alla cioccolata (čokoládové suflé)

Sufle alla cioccolata (čokoládové suflé)

Sufle alla cioccolata (čokoládové suflé) pochází sice z Francie, nicméně se stalo natolik oblíbeným, že ho najdeme na mnoha dezertních menu jak u nás, tak v Itálii.

Ingredience:

  • 100 g čokoláda na vaření
  • 3 vejce
  • 50 g cukr
  • 125 g máslo
  • 75 g hladká mouky
  • kakao (2 lžíce)
Sufle alla cioccolata (čokoládové suflé)
Sufle alla cioccolata (čokoládové suflé)

Postup:

Rozpusťte čokoládu na vaření. Vyšlehejte vejce s rozpuštěným máslem a s cukrem. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a poté kakao. Pak dále šlehejte a postupně přidávejte mouku.
Krémem naplňte dvě silikonové formičky zhruba do dvou třetin (případně jiné pečící nádobky vymaštěné máslem nebo vyložené pečícím papírem).
Vložte do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečte přibližně 8 až 10 minut (ne delší dobu, jinak upečete muffiny a ne suflé 🙂 ).

Tento a další chutné recepty najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Sdílej na