Bruschetta con burrata e pomodorini

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Bruschetta con burrata e pomodorini
Bruschetta con burrata e pomodorini

Bruschetta con burrata e pomodorini

Bruschetta con burrata e pomodorini je jednoduchý a neuvěřitelně lahodný pokrm. Ideální jako předkrm, ale také jako lehká večeře.

Stačí několik základních ingrediencí a pár minut v kuchyni, abyste vytvořili delikatesu, která vás okouzlí svou jednoduchostí a výraznou chutí. Naše bruschetta je dokonalým spojením svěžesti rajčátek, vůně čerstvého olivového oleje a hedvábné konzistence burraty, která dodá vašemu pokrmu na luxusu. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést jeho kouzlem – uvidíte, že je to přesně to, co dnes potřebujete.

Ingredience:

  • Bruschetta
  • Cherry rajčátka
  • Burrata
  • Stroužek česneku
  • Hrst čerstvých bazalkových listů
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl, pepř
Bruschetta con burrata e pomodorini
Bruschetta con burrata e pomodorini

Postup:

Připravte si chléb bruschetta. Lze ale použít i ciabbatu, starší chléb nebo bagetu. Připravené pečivo zakápněte extra panenským olivovým olejem a dejte ho do trouby na plech vyložený pečícím papírem. Pečte na 150°C do křupava. Mezitím si rozkrájejte cherry rajčátka na čtvrtky a v mističce je smíchejte s trochou extra panenského olivového oleje, nasekanou čerstvou bazalkou, a trochou soli a pepře podle chuti.

Po vyndání křupavé bruschetty z trouby ji potřete oloupaným stroužkem česneku, rozprostřete na ni kousky burraty a přidáme připravená cherry rajčátka.

Info:

Tento recept uvádíme bez gramáží surovin záměrně, jelikož velikosti pečiva, ze kterých si bruschettky připravíte se může různit.

Tip:

Některé z výše uvedených ingrediencí najdete také na našem e-shopu. Jako například extra panenský olivový olej nebo sůl z oblasti jižní Itálie.


 

Recept „Bruschetta con burrata e pomodorini“, a další chutné recepty, najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem Facebooku.

Sdílej na