Bruschetta con burrata e pomodorini
Bruschetta con burrata e pomodorini
Bruschetta con burrata e pomodorini je jednoduchý a neuvěřitelně lahodný pokrm. Ideální jako předkrm, ale také jako lehká večeře.
Stačí několik základních ingrediencí a pár minut v kuchyni, abyste vytvořili delikatesu, která vás okouzlí svou jednoduchostí a výraznou chutí. Naše bruschetta je dokonalým spojením svěžesti rajčátek, vůně čerstvého olivového oleje a hedvábné konzistence burraty, která dodá vašemu pokrmu na luxusu. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést jeho kouzlem – uvidíte, že je to přesně to, co dnes potřebujete.
Ingredience:
- Bruschetta
- Cherry rajčátka
- Burrata
- Stroužek česneku
- Hrst čerstvých bazalkových listů
- Extra panenský olivový olej
- Sůl, pepř
Postup:
Připravte si chléb bruschetta. Lze ale použít i ciabbatu, starší chléb nebo bagetu. Připravené pečivo zakápněte extra panenským olivovým olejem a dejte ho do trouby na plech vyložený pečícím papírem. Pečte na 150°C do křupava. Mezitím si rozkrájejte cherry rajčátka na čtvrtky a v mističce je smíchejte s trochou extra panenského olivového oleje, nasekanou čerstvou bazalkou, a trochou soli a pepře podle chuti.
Po vyndání křupavé bruschetty z trouby ji potřete oloupaným stroužkem česneku, rozprostřete na ni kousky burraty a přidáme připravená cherry rajčátka.
Info:
Tento recept uvádíme bez gramáží surovin záměrně, jelikož velikosti pečiva, ze kterých si bruschettky připravíte se může různit.
Tip:
Některé z výše uvedených ingrediencí najdete také na našem e-shopu. Jako například extra panenský olivový olej nebo sůl z oblasti jižní Itálie.
Recept „Bruschetta con burrata e pomodorini“, a další chutné recepty, najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem Facebooku.