Linguine ricotta e pomodori
Linguine ricotta e pomodori
Linguine ricotta e pomodori je jednoduchý, avšak lahodný italský pokrm, který oslavuje harmonii chutí jednoduchých, čerstvých surovin. Tento pokrm zahrnuje těstoviny linguine, spojené omáčkou vytvořenou z krémové ricotty a osvěžujících rajčat, vytvářející neodolatelně svěží a bohatou chuťovou kombinaci. Tento recept je ideální pro ty, kdo hledají rychlý a zároveň výjimečně chutný pokrm, který potěší všechny smysly. Na čtyři porce si připravte:
Ingredience:
- 300g těstovin linguine
- 350g cherry rajčátek
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce ricotty
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- hrst bazalkových listů
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
Cherry rajčátka rozkrojte napůl a dejte je do zapékací mísy společně s oloupanými stroužky česneku. Zakápněte extra panenským olivovým olejem a osolte a opepřete přiměřeně, dle chuti. Vložte do předem rozehřáté trouby na 190°, přibližně na 40 minut.
Po upečení přendejte rajčata s česnekem do mixéru. Přidejte 2 plné lžíce ricotty, strouhaný parmezán a hrst bazalkových listů. Vše rozmixujte na krémovou omáčku.
Dejte vařit těstoviny linguine do osolené vody a vařte podle návodu. Mezitím omáčku přelejte do hrnce nebo do hluboké pánve a nechte vařit na mírném ohni. Jakmile budou těstoviny uvařené na skus (al dente), slejte je a důkladně je promíchejte s omáčkou a podávejte. Dobrou chuť!
Tip:
Pravé italské těstoviny linguine můžete zakoupit také na našem e-shopu. K dispozici máme Linguine no. 13 Chef a omáčku na sebe skvěle nabalí také špagety Sgambaro ;-). Nabídnout můžeme taktéž pravý extra panenský olivový olej.
Recept „Linguine ricotta e pomodori“, a další chutné recepty, najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem Facebooku.