Fusilli con pesto calabrese

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Fusilli con pesto calabrese
Fusilli con pesto calabrese

Fusilli con pesto calabrese

Fusilli con pesto calabrese představují lahodnou a osvěžující alternativu mezi tradičními italskými pokrmy. Tento recept z Calabrie je plný intenzivních chutí a aromatických ingrediencí, které přinášejí do jídelníčku živost a vášeň jižní Itálie. Jednoduché, rychlé a plné bohatých chutí, těstoviny s pestem calabrese jsou skvělou volbou pro ty, kdo touží po něčem trochu jiném, ať už pro každodenní večeři nebo jako jídlo podávané na oslavách či při jiných příležitostech.

Ingredience:

  • 200g těstovin fusilli
  • 125g ricotty
  • 60g parmezánu
  • 50g másla
  • 50g cherry rajčátek
  • 1 červená paprika
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 chilli papričky
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • pár bazalkových listů na ozdobu
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky oregana
Fusilli con pesto calabrese
Fusilli con pesto calabrese

Postup

Omytou a očištěnou papriku nakrájejte na plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky a česnek na plátky. V hlubší pánvi osmahněte na másle cibulku a česnek, přidejte papriku a zakápněte troškou oleje.

Dále si nakrájejte přibližně přiměřené množství chilli papričky (spíše dle chuti) a cherry rajčátka překrojte na půlku. Papričku i rajčátka přidejte do pánve. Osolte dle chuti (doporučujeme cca 3 špetky) a oregano. Vše důkladně povařte a poté rozmixujte.

Mezitím si dejte vařit těstoviny do osolené vody. Vařte podle návodu, dokud nebudou al dente (na skus).

Vzniklou omáčku vraťte do pánve, přidejte ricottu, parmezán a trošku vody z těstovin. Vařte na mírném ohni. Jakmile jsou těstoviny hotové, přidejte je do omáčky a důkladně promíchejte.

Před podáváním ozdobte těstoviny parmezánem, čerstvými bazalkovými listy a zakápněte je troškou extra panenského olivového oleje. Buon appetito!

Tip:

Pravé italské těstoviny můžete zakoupit také na našem e-shopu. K dispozici máme jak trivelline Jolly, tak fusilli Sgambaro anebo mini fusilli Barilla. Případně je možné použít i jiný druh těstovin dle vašich preferencí ;-). Nabídnout můžeme taktéž pravý extra panenský olivový olej.

Bez chilli papričky je tento pokrm vhodný i pro děti. Naše snědly dospěláckou porci :-). Pokud sami nechcete přijít o lehkou pikantnost pokrmu, můžete si těstoviny na závěr lehce zakápnout chilli olejem.


 

Recept „Fusilli con pesto calabrese“, a další chutné recepty, najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem Facebooku.

Sdílej na