Ravioli burro e salvia

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Ravioli burro e salvia
Ravioli burro e salvia

Ravioli burro e salvia

Ravioli burro e salvia (Ravioli s máslem a šalvějí) je jednoduchý a rychlý pokrm. Pokud si ho oblíbíte, tak jako my, nejnáročnější část bude koupit čerstvé snítky šalvěje :-). Ravioli s ricottou a se špenátem, které jsme pro tento recept zvolili, jsme už v minulosti připravovali. Takže pokud nemáte čerstvé plněné ravioli zakoupené z italského obchodu, můžete si je jednoduše připravit v pohodlí vašeho domova. Recept najdete zde.

V tomto receptu se chceme zaměřit právě na „omáčku“ z másla a snítek šalvěje. Omáčkou se to tedy úplně nazývat nedá, ale věříme, že si každopádně pochutnáte ;-). Na 2 porce si připravte přibližně:

Ingredience:

  • 260 g plněných raviol s ricottou a špenátem
  • 40 g másla
  • hrst listů čerstvé šalvěje
  • sůl, pepř
Ravioli burro e salvia
Ravioli burro e salvia

Postup:

Plněné ravioli uvařte v osolené vodě buď podle návodu, případně vařte ve vroucí vodě dokud nezačnou plavat na povrchu (cca 4 minuty).

Mezitím na pánvičce rozehřejte máslo, osolte a opepřete. Můžete přidat trošku vody z těstovin. Poté dejte do pánvičky s máslem snítky čerstvé šalvěje a lehce promíchejte, aby se uvolnilo její jedinečné aroma. Přidejte uvařené ravioli, které obalte ve vzniklé ochucené směsi z másla a vody.

Poté ozdobte na talíři a hned podávejte. Připravený pokrm můžete ještě dochutit trochou strouhaného parmezánu. Přejeme dobrou chuť 😉


 

Recept „Ravioli burro e salvia“, a další chutné recepty, najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem Facebooku.

Sdílej na