Chléb saltimbocca napoletana

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Chléb saltimbocca napoletana
Chléb Saltimbocca napoletana

Chléb saltimbocca napoletana

Chléb saltimbocca napoletana je klasika regionu Campania, zejména města Neapol. Je to neapolská tradice. Saltimbocca je velmi jednoduchý, kynutý produkt na výrobu. Jedná se o placaté sendviče, které se naplní tím, co máte nejraději. Chléb je po rozříznutí z obou stran slabý, takže krásně křupe a božsky chutná. Na 6 chlebů (sendvičů) budete potřebovat:

Ingredience:

  • 400g mouka typu 0 (hladká mouka)
  • 260ml vody
  • 12g soli
  • 1g sušených pivovarských kvasnic
Chléb Saltimbocca napoletana
Chléb saltimbocca napoletana

Postup:

Základem je těsto. Do mísy nasypejte mouku, přidejte sůl a promíchejte. Ve vlažné vodě rozpusťte suché pivovarské kvasnice a postupně přidávejte do mísy s moukou a solí. Hněťte ručně nebo pomoci kuchyňského robota, dokud nevznikne lehce lepivé těsto.

Mísu přikryjte utěrkou a nechte vykynout, přibližně 2 hodiny, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Poté vyklopte těsto na pomoučenou pracovní plochu. Rozdělte ho na 6 porcí. Z každé části vytvořte buď kruh, nebo tradičně obdélník o velikosti 20 x 10 cm.

Rozložte připravené těsto na plech vyložený pečícím papírem. Vršek saltimboccy poprašte moukou a upečte v předehřáté troubě na 220 °C. Pečte přibližně 15 minut, dokud saltimbocca nezezlátne.

Po upečení nechte trochu vychladnout, rozřízněte a naplňte dle libosti.

Tip:

Je možné použít i špaldovou nebo celozrnnou mouku, pokud toužíte po zdravější verzi, ale zřejmě budete potřebovat i trochu více vody. Vhodnou mouku pro přípravu saltimboccy najdete také na našem e-shopu. Více o italské mouce se dozvíte v našem článku zde. Případně si u nás můžete tento tradiční italský placatý chléb zakoupit – Saltimbocca napoletana.


 

Tento, a další chutné recepty, najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem Facebooku.

Sdílej na