Affogato al caffè e Amaretto

Affogato al caffè e Amaretto
Affogato al caffè e Amaretto je vanilková zmrzlina přelitá silným espressem a ochucená mandlovým likérem Amaretto. Je to něco mezi nápojem, koktejlem a dezertem. Tato pochoutka je lehká na přípravu a pokud jste milovníky kávy a rádi občas trošku zhřešíte, tak s tímto receptem určitě nešlápnete vedle.
V Itálii se jedná o oblíbenou tečku za skvělým jídlem, a to díky dokonalé vyváženosti chutí, teploty i konzistence. Podle dostupných informací vzniklo affogato až v 50. letech 20. století, poté, co došlo k modernizaci postupů výroby zmrzliny. Vychutnat si ji můžete při jakékoli příležitosti a hodí se také do každého ze čtyř ročních období.
Ingredience:
- lžíce kvalitní vanilkové zmrzliny
- jedno čerstvě připravené silné espresso
- lžíce mandlového likéru Amaretto
- lžička strouhané hořké čokolády

Postup:
Do šálku dejte lžíci kvalitní vanilkové zmrzliny, přelijte ji čerstvě připraveným silným expressem a přidejte lžíci mandlového likéru Amaretto. Nakonec posypejte trochou kvalitní hořké čokolády a ihned podávejte.
Náš tip:
Tu pravou italskou atmosféru vám navodí také italské sušenky, které se k tomuto nápoji (koktejlu, dezertu) skvěle hodí. Amaretto lze také nahradit oblíbeným irským krémem Bailey’s.
Tento recept, a další chutné recepty najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.