Busiate con pesto alla trapanese
Busiate con pesto alla trapanese
Busiate con pesto alla trapanese jsou typickým pokrmem, který si můžete objednat na Sicílii. Busiate jsou tradiční specialitou z oblasti Trapani. Tyto dlouhé těstoviny mají charakteristický spirálovitý tvar, který je ideální volbou právě pro pesto alla trapanese. Pochutnejte si na pokrmu plného slunce a lahodných chutí. Díky jedinečné chuťové harmonii si vychutnáte krásu a bohatou kulinářskou tradici Sicílie přímo u vás doma. V tomto případě můžete samozřejmě použít i jiný druh těstovin :-). Recept je jednoduchý a rychlý, tak se do toho pojďme pustit. Pro 2 osoby budete potřebovat:
Ingredience:
- 160g těstovin busiate
- hrst čerstvých bazalkových listů
- 50g blanšírovaných mandlí
- 250g zralých rajčat
- 10g sýru pecorino
- česnek (stroužek)
- extra panenský olivový olej (3 lžíce)
- sůl, pepř
Postup:
Dobře umytá rajčata vložte do vroucí vody na přibližně 2-3 minuty. Poté je sceďte, nechejte je trochu vychladnout a oloupejte je. Do mixéru vložte oloupaná rajčata, mandle, bazalku, česnek, strouhané pecorino a olivový olej. Vše dobře rozmixujte. Nakonec přidejte sůl a pepř dle chuti.
Těstoviny uvařte v osolené podle návodu do podoby al dente. Poté už stačí smíchat uvařené těstoviny s přiměřeným množstvím pesta a výborný pokrm je hotov. Dobrou chuť!
Tip:
Pokud nevyužijete celé pesto, je možné ho uchovávat v chladničce v dobře uzavřené nádobě. Zároveň doporučujeme vychutnat si toto pesto s pravými italskými těstovinami. Několik druhů najdete i na našem e-shopu.
Desítky dalších zajímavých receptů z italské kuchyně najdete v této kuchařce.
Busiate con pesto alla trapanese, a další chutné recepty, najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem Facebooku.