Busiate con pesto alla trapanese

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Busiate con pesto alla trapanese
Busiate con pesto alla trapanese

Busiate con pesto alla trapanese

Busiate con pesto alla trapanese jsou typickým pokrmem, který si můžete objednat na Sicílii. Busiate jsou tradiční specialitou z oblasti Trapani. Tyto dlouhé těstoviny mají charakteristický spirálovitý tvar, který je ideální volbou právě pro pesto alla trapanese. Pochutnejte si na pokrmu plného slunce a lahodných chutí. Díky jedinečné chuťové harmonii si vychutnáte krásu a bohatou kulinářskou tradici Sicílie přímo u vás doma. V tomto případě můžete samozřejmě použít i jiný druh těstovin :-). Recept je jednoduchý a rychlý, tak se do toho pojďme pustit. Pro 2 osoby budete potřebovat:

Ingredience:

  • 160g těstovin busiate
  • hrst čerstvých bazalkových listů
  • 50g blanšírovaných mandlí
  • 250g zralých rajčat
  • 10g sýru pecorino
  • česnek (stroužek)
  • extra panenský olivový olej (3 lžíce)
  • sůl, pepř
Busiate con pesto alla trapanese
Busiate con pesto alla trapanese

Postup:

Dobře umytá rajčata vložte do vroucí vody na přibližně 2-3 minuty. Poté je sceďte, nechejte je trochu vychladnout a oloupejte je. Do mixéru vložte oloupaná rajčata, mandle, bazalku, česnek, strouhané pecorino a olivový olej. Vše dobře rozmixujte. Nakonec přidejte sůl a pepř dle chuti.

Těstoviny uvařte v osolené podle návodu do podoby al dente. Poté už stačí smíchat uvařené těstoviny s přiměřeným množstvím pesta a výborný pokrm je hotov. Dobrou chuť!

Tip:

Pokud nevyužijete celé pesto, je možné ho uchovávat v chladničce v dobře uzavřené nádobě. Zároveň doporučujeme vychutnat si toto pesto s pravými italskými těstovinami. Několik druhů najdete i na našem e-shopu.

Desítky dalších zajímavých receptů z italské kuchyně najdete v této kuchařce.


 

Busiate con pesto alla trapanese, a další chutné recepty, najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem Facebooku.

Sdílej na