Fondente al cioccolato (čokoládový fondán)

Fondente al cioccolato (čokoládový fondán)
Fondente al cioccolato (čokoládový fondán) pochází sice z Francie, nicméně se stal natolik oblíbeným, že ho najdeme na mnoha dezertních menu jak u nás, tak v Itálii.
Někdy možná tápete, jaký je rozdíl mezi fondánem a suflé. Tím nejhlavnějším je zřejmě to, že fondán se dá chvíli po vyjmutí z trouby vyklopit z nádobky, ale suflé se servíruje rovnou v zapékací nádobce. Na suflé je totiž třeba ušlehat sníh z bílků. Fondán je v tomto jednodušší, protože se šlehají celá vejce a s vyklopením dezertu z formičky pak není problém.
Ingredience:
- 100 g čokolády na vaření
- 3 vejce
- 50 g cukru
- 125 g másla
- 75 g hladké mouky
- kakao (2 lžíce)

Postup:
Rozpusťte čokoládu na vaření. Vyšlehejte vejce s rozpuštěným máslem a s cukrem. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a poté kakao. Pak dále šlehejte a postupně přidávejte mouku.
Krémem naplňte dvě silikonové formičky zhruba do dvou třetin (případně jiné pečící nádobky vymaštěné máslem nebo vyložené pečícím papírem).
Vložte do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečte přibližně 8 až 10 minut (ne delší dobu, jinak upečete muffiny a ne fondán s tekoucí čokoládou uvnitř 🙂 ).
Tento, a další chutné recepty najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.