Pappardelle s hříbky a smetanou

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Pappardelle s hříbky a smetanou
Pappardelle s hříbky a smetanou

Pappardelle s hříbky a smetanou

Kdo má rád houby, určitě nepohrdne lahodným pappardelle s hříbky a smetanou (Pappardelle ai funghi e panna). Jako národ houbařů většina z vás najde v lese spoustu hub. Určitě máte i své vyzkoušené recepty. My nabízíme tento jednoduchý italský recept. Pro 2 osoby budete potřebovat tyto ingredience.

Ingredience:

  • 180g těstovin pappardelle
  • 100g hříbků (očištěných)
  • 30ml smetany
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 40g parmezánu
  • stroužek česneku
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř

Pappardelle s hříbky a smetanou
Pappardelle s hříbky a smetanou

Postup:

Těstoviny uvařte, v osolené vodě, podle návodu. Mezitím si připravte pánev s olejem a nakrájejte si na plátky česnek, houby a petrželku. Tyto ingredience restujte přibližně 4 minutky. Trošku je podlijte vodou z uvařených těstovin. Přidejte dle chuti sůl a pepř. Až se voda vyvaří, přidejte smetanu a dobře promíchejte. Do hotové směsi přidejte uvařené těstoviny a promíchejte, aby se všechny ingredience hezky spojily. Hotové jídlo posypejte na talíři strouhaným parmezánem a podávejte. Dobrou chuť.

Náš tip:

Aby jste pokrm dovedli k dokonalosti, doporučujeme použít kvalitní italské suroviny. Některé z nich najdete na našem e-shopu, jako například vaječné těstoviny pappardelle, extra panenský olivový olej, smetanu nebo sicilskou sůl.


 

Recept „Pappardelle s hříbky a smetanou“, a další chutné recepty najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Sdílej na