Ravioli ricotta e spinaci (s ricottou a špenátem)

Ravioli ricotta e spinaci (s ricottou a špenátem)
Ravioli ricotta e spinaci (s ricottou a špenátem) jsou jedny z nejtradičnějších italských raviol.
Ravioli pocházejí z Itálie a jsou to dvě tenké vrstvy těsta spojené na okrajích a s náplní uvnitř. Většinou mají tvar čtverce, ale běžně jsou k vidění i jako kruh nebo půlkruh. Mohou být plněny masem, sýrem, bylinkami a podobně. Můžeme je jíst posypané parmezánem, ale podávají se také přelité nějakou chutnou omáčkou – např. sýrovou, houbovou, smetanovou nebo rajčatovou.
Ingredience:

Postup:
Těsto
Z mouky, vajec, olivového oleje, špetky soli a trošky vody vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet alespoň 30 minut v ledničce (ideálně zabalené do fresh fólie).
Náplň
Spařte špenát, nechte ho okapat, nasekejte ho na malé kousky, přidejte ricottu, žloutek, parmezán (cca 80g) a dochuťte solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem.
Výroba raviol
Těsto rozdělte na dvě poloviny a oba kusy rozválejte na tenké plátky. Pomocí formičky, kterou máte k dispozici vykrojte čtverce nebo kolečka (případně použijte sklenici nebo hrnek). Na polovinu vykrojených tvarů dejte lžíci nebo lžičku (záleží na velikosti tvaru) směsi ricotty a špenátu.
Rozšlehaným vejcem potřete okraje tvarů a zakryjte připravenou raviolu těstem bez směsi. Kraje trošku přimáčkněte třeba vidličkou.
Vaření a servírování
Ravioli dejte do vroucí vody a vařte přibližně 5 minut. Mezitím si na pánvičce rozpusťte máslo (můžtete přidat i snítku nějaké čerstvé bylinky, třeba šalvěje). Uvařené ravioli krátce osmahněte na másle s cca 20 g parmezánu a přibližně třemi lžícemi vody, ve které se ravioli vařili.
Na talíři posypejte ravioli parmezánem a můžete je servírovat.
Recept na Ravioli ricotta e spinaci, a další chutné italské recepty najdete na našich stránkách zde.
Více o těstovinách se dozvíte v zajímavém článku „Těstoviny – přehled druhů a typů„.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, kde můžete přidat komentář k tomuto receptu.