Risotto ai funghi (Houbové rizoto)
Risotto ai funghi (Houbové rizoto)
Zapomeňte na českou klasiku, kdy smícháte obyčejnou rýži se zbytky od oběda z předchozího dne a nazýváte to rizotem. Pravé italské rizoto má hezky krémovou konzistenci. A vůbec se nejedná o žádný složitý recept. Pojďme si vyzkoušet jednu z klasik – Risotto ai funghi (Houbové rizoto).
Ingredience:
Postup:
Houby (ideálně hříbky) nechte změknout přibližně půl hodinky ve vodě. Na oleji zpěňte cibulku a přidejte rýži vhodnou pro přípravu rizota. Podlévejte zeleninovým vývarem, který nechte vyvařit. Podlévejte tak dlouho, dokud není rýže hotová (měkká). V průběhu přidejte okapané houby a víno. Jakmile se víno a vývar vyvaří, sundejte jídlo z vařiče a přidejte máslo a parmezán. Po důkladném promíchání vznikne hezky krémová konzistence. Osolte a opepřete dle chuti. Houbové rizoto nakonec ozdobte hrstí nasekané petrželové natě a můžete podávat.
Tip:
Některé z pravých italských ingrediencí, jako je rýže, olivový olej nebo sůl, můžete zakoupit přímo na našem e-shopu ZDE. Najdete tam i mnoho dalších italských produktů.
Recept na Risotto ai funghi (Houbové rizoto) a další chutné italské recepty najdete na našich webových stránkách ZDE.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.