Risotto con stracchino e zucchine

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Risotto con stracchino e zucchine
Risotto con stracchino e zucchine

Risotto con stracchino e zucchine

Risotto con stracchino e zucchine, respektive rizoto se čerstvým krémovým sýrem stracchino a cuketou potěší milovníky krémových pokrmů. Právě sýr stracchino dodává tomuto rizotu tu pravou smetanově-krémovou chuť. Tento jemný a lahodný sýr posune vaše kuchařské umění na vyšší úroveň. A přitom se jedná o velmi jednoduchý recept, který zvládne každý začátečník. Tak pojďme na to! Na 2 porce si připravte:

Ingredience:

  • 140g rýže Arborio (příp. Carnaroli)
  • 250g cukety
  • 50g čerstvého sýra stracchino
  • horký zeleninový vývar
  • 20g másla
  • sůl, pepř
Risotto con stracchino e zucchine
Risotto con stracchino e zucchine

Postup:

Cuketu omyjte a oloupejte. Pár kousků slupky nakrájejte na tenké plátky, které přidáme k rizotu ke konci vaření. Zbytek oloupané cukety nastrouhejte. Mezitím si v hrnci nechte rozehřát máslo, přidejte rýži a pár minut ji za stálého míchání restujte. Poté rizoto podlijte horkým vývarem a přidejte nastrouhanou cuketu. Následně postupně přidávejte po naběračkách zeleninový vývar, dokud nebude rizoto téměř hotové.

Ke konci vaření rýži osolte a přidejte trochu nakrájené zelené slupky z cukety. Snižte teplotu na minimum, případně sporák úplně vypněte a přidejte do rizota čerstvý sýr stracchino. Míchejte do té doby než docílíte krásné krémové konzistence. Dle chuti můžete přidat špetku černého pepře. Ihned podávejte. Dobrou chuť!

Tip:

Vhodnou rýži na pravé italské rizoto můžete zakoupit také na našem e-shopu. K dispozici máme jak rýži Arborio, tak rýži Carnaroli ;-).


 

Tento, a další chutné recepty, najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem Facebooku.

Sdílej na