Risotto con stracchino e zucchine
Risotto con stracchino e zucchine
Risotto con stracchino e zucchine, respektive rizoto se čerstvým krémovým sýrem stracchino a cuketou potěší milovníky krémových pokrmů. Právě sýr stracchino dodává tomuto rizotu tu pravou smetanově-krémovou chuť. Tento jemný a lahodný sýr posune vaše kuchařské umění na vyšší úroveň. A přitom se jedná o velmi jednoduchý recept, který zvládne každý začátečník. Tak pojďme na to! Na 2 porce si připravte:
Ingredience:
- 140g rýže Arborio (příp. Carnaroli)
- 250g cukety
- 50g čerstvého sýra stracchino
- horký zeleninový vývar
- 20g másla
- sůl, pepř
Postup:
Cuketu omyjte a oloupejte. Pár kousků slupky nakrájejte na tenké plátky, které přidáme k rizotu ke konci vaření. Zbytek oloupané cukety nastrouhejte. Mezitím si v hrnci nechte rozehřát máslo, přidejte rýži a pár minut ji za stálého míchání restujte. Poté rizoto podlijte horkým vývarem a přidejte nastrouhanou cuketu. Následně postupně přidávejte po naběračkách zeleninový vývar, dokud nebude rizoto téměř hotové.
Ke konci vaření rýži osolte a přidejte trochu nakrájené zelené slupky z cukety. Snižte teplotu na minimum, případně sporák úplně vypněte a přidejte do rizota čerstvý sýr stracchino. Míchejte do té doby než docílíte krásné krémové konzistence. Dle chuti můžete přidat špetku černého pepře. Ihned podávejte. Dobrou chuť!
Tip:
Vhodnou rýži na pravé italské rizoto můžete zakoupit také na našem e-shopu. K dispozici máme jak rýži Arborio, tak rýži Carnaroli ;-).
Tento, a další chutné recepty, najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem Facebooku.