Tagliatelle – dlouhé a široké italské nudle

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Tagliatelle – dlouhé a široké italské nudle
tagliatelle

Tagliatelle – dlouhé a široké italské nudle

Tagliatelle jsou dlouhé a široké italské nudle, které se skvěle hodí k různým hustým omáčkám. Jsou jen o trochu užší než fettuccine a jsou to těstoviny smotané to klubíček.

Ingredience:

  • 350 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 lžička extra panenského olivového oleje
  • špetka soli
tagliatelle
tagliatelle

Postup:

Na vál si připravte 250 g mouky a uprostřed udělejte důlek, do kterého rozklepněte 3 čerstvá vejce. Přidejte lžičku oleje a špetku soli. Vypracujte pružné a hladké těsto, zabalte ho do potravinové fólie a uložte na půl hodinky do lednice.
Na pomoučeném vále pak vyválejte co nejtenčí plát těsta (pokud máte, použijte strojek na těstoviny). Aby se těsto nelepilo, je třeba ho neustále zasypávat moukou. Když je těsto vyválené, je třeba ho poskládat. Začněte odspodu a přehněte ho směrem ke středu tak, aby bylo přehnuto přibližně 8 – 10 cm. Přehnutou část znovu přehněte, a proces opakujte směrem k druhé straně plátu, dokud před sebou nebudete mít takový “štrúdl bez náplně”. Těsto nakrájejte na přibližně 6 mm široké proužky.
Po nakrájení je hned rozbalte, zasypte moukou a cca po 6 – 8 kusech smotejte do klubíček (kroužků). Ty nechte alespoň 24 hodin proschnout. Pokud znásobíte dávku a budete chtít tagliatelle skladovat, tak ideálně ve skleněné nádobě.


 

Recept na “Tagliatelle – dlouhé a široké italské nudle” a další chutné recepty najdete na našich webových stránkách zde. Více o těstovinách se dozvíte v zajímavém článku “Těstoviny – přehled druhů a typů“.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Sdílej na