Chléb saltimbocca napoletana
Chléb saltimbocca napoletana
Chléb saltimbocca napoletana je klasika regionu Campania, zejména města Neapol. Je to neapolská tradice. Saltimbocca je velmi jednoduchý, kynutý produkt na výrobu. Jedná se o placaté sendviče, které se naplní tím, co máte nejraději. Chléb je po rozříznutí z obou stran slabý, takže krásně křupe a božsky chutná. Na 6 chlebů (sendvičů) budete potřebovat:
Ingredience:
- 400g mouka typu 0 (hladká mouka)
- 260ml vody
- 12g soli
- 1g sušených pivovarských kvasnic

Postup:
Základem je těsto. Do mísy nasypejte mouku, přidejte sůl a promíchejte. Ve vlažné vodě rozpusťte suché pivovarské kvasnice a postupně přidávejte do mísy s moukou a solí. Hněťte ručně nebo pomoci kuchyňského robota, dokud nevznikne lehce lepivé těsto.
Mísu přikryjte utěrkou a nechte vykynout, přibližně 2 hodiny, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Poté vyklopte těsto na pomoučenou pracovní plochu. Rozdělte ho na 6 porcí. Z každé části vytvořte buď kruh, nebo tradičně obdélník o velikosti 20 x 10 cm.
Rozložte připravené těsto na plech vyložený pečícím papírem. Vršek saltimboccy poprašte moukou a upečte v předehřáté troubě na 220 °C. Pečte přibližně 15 minut, dokud saltimbocca nezezlátne.
Po upečení nechte trochu vychladnout, rozřízněte a naplňte dle libosti.
Tip:
Je možné použít i špaldovou nebo celozrnnou mouku, pokud toužíte po zdravější verzi, ale zřejmě budete potřebovat i trochu více vody. Vhodnou mouku pro přípravu saltimboccy najdete také na našem e-shopu. Více o italské mouce se dozvíte v našem článku zde.
Tento, a další chutné recepty, najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem Facebooku.