Květákové placičky s mozzarellou a parmezánem

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Květákové placičky s mozzarellou a parmezánem
Květákové placičky

Květákové placičky s mozzarellou a parmezánem

Květákové placičky s mozzarellou a parmezánem jsou jednoduché a rychlé na přípravu. Určitě si je také oblíbíte. Jsou chutné jako příloha k masu, s bramborovou kaší nebo jen tak samotné jako chuťovka. Na přibližně 10 placiček budete potřebovat ingredience níže.

Ingredience:

Květákové placičky
Květákové placičky s mozzarellou a parmezánem

Postup:

Uvařte květák v osolené vodě a poté ho rozmixujte s ostatními ingrediencemi. Pomocí lžíce vytvarujte na plech (pokrytý pečícím papírem) placičky. Nakonec posypejte placičky nastrouhaným parmezánem. Vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme dokud nezačnou placičky hezky zlátnout (cca 20 – 25 minut). Po vyndání z trouby hned konzumujte. Přejeme dobrou chuť.

* Méně je někdy více – rozmarýn je velmi aromatický a mohl by zkazit celý pokrm. Proto dbejte na to, abyste to s ním nepřehnali.

Náš tip:

K přípravě tohoto pokrmu se vyplatí použít pravé italské kvalitní suroviny, abyste docílili co nejlepší chuti. Některé z produktů najdete i na našich stránkách v e-shopu, jako například extra panenský olivový olej nebo sicilskou sůl.

Další chutné italské recepty najdete ZDE.
Nezapomeňte nás sledovat také na našem facebooku.

Sdílej na