Květákové placičky s mozzarellou a parmezánem

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Květákové placičky s mozzarellou a parmezánem
Květákové placičky

Květákové placičky s mozzarellou a parmezánem

Květákové placičky s mozzarellou a parmezánem jsou chutné k masu, s bramborovou kaší nebo jen tak samotné.

Ingredience:

Květákové placičky
Květákové placičky s mozzarellou a parmezánem
  • 1/2 květáku
  • 1 – 2 ks mozzarelly (dle chuti)
  • 2 vejce
  • 10 ml extra panenského olivového oleje
  • rozmarýn mletý (1/2 lžičky)
  • sůl, pepř (dle chuti)
  • parmezán na posypání

Postup:

Uvařte květák v osolené vodě a poté ho rozmixujte s ostatními ingrediencemi. Pomocí lžíce vytvarujte na plech (pokrytý pečícím papírem) placičky. Nakonec posypejte placičky nastrouhaným parmezánem. Vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme dokud nezačnou placičky hezky zlátnout (cca 20 – 25 minut).

Další chutné italské recepty najdete ZDE.
Nezapomeňte nás sledovat také na našem facebooku.

Sdílej na