Květákové placičky s mozzarellou a parmezánem

Květákové placičky s mozzarellou a parmezánem
Květákové placičky s mozzarellou a parmezánem jsou jednoduché a rychlé na přípravu. Určitě si je také oblíbíte. Jsou chutné jako příloha k masu, s bramborovou kaší nebo jen tak samotné jako chuťovka. Na přibližně 10 placiček budete potřebovat ingredience níže.
Ingredience:

- 1/2 květáku
- 1 – 2 ks mozzarelly (dle chuti)
- 2 vejce
- 10 ml extra panenského olivového oleje
- rozmarýn mletý (cca 1/2 lžičky)*
- sůl, pepř (dle chuti)
- parmezán na posypání
Postup:
Uvařte květák v osolené vodě a poté ho rozmixujte s ostatními ingrediencemi. Pomocí lžíce vytvarujte na plech (pokrytý pečícím papírem) placičky. Nakonec posypejte placičky nastrouhaným parmezánem. Vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme dokud nezačnou placičky hezky zlátnout (cca 20 – 25 minut). Po vyndání z trouby hned konzumujte. Přejeme dobrou chuť.
* Méně je někdy více – rozmarýn je velmi aromatický a mohl by zkazit celý pokrm. Proto dbejte na to, abyste to s ním nepřehnali.
Náš tip:
K přípravě tohoto pokrmu se vyplatí použít pravé italské kvalitní suroviny, abyste docílili co nejlepší chuti. Některé z produktů najdete i na našich stránkách v e-shopu, jako například extra panenský olivový olej nebo sicilskou sůl.
Další chutné italské recepty najdete ZDE.
Nezapomeňte nás sledovat také na našem facebooku.