Linguine al tonno (Linguine s tuňákem)

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Linguine al tonno (Linguine s tuňákem)
Linguine al tonno (Linguine s tuňákem)

Linguine al tonno (Linguine s tuňákem)

Linguine al tonno (Linguine s tuňákem) – rychlé jídlo, které hravě zvládne i úplný začátečník. Obyčejná kombinace těstovin, rajčat a tuňáka udělá z tohoto jídla nevšední zážitek.

Ingredience:

  • 160g těstovin (linguine, špagety, pipe rigate…)
  • 200g rajčatové passaty
  • 100g cherry rajčátek
  • 125g tuňáka v oleji (scezený)
  • 1 stroužek česneku
  • 20ml extra panenského olivového oleje
  • 6 lístků čerstvé bazalky
  • parmezán na posypání
  • sůl a pepř (dle chuti)
Linguine al tonno (Linguine s tuňákem)
Linguine al tonno (Linguine s tuňákem)

Postup:

Těstoviny vařte v osolené vodě podle návodu do podoby al dente (na skus). Na rozehřátou pánev nalejte olej a přidejte celý stroužek oloupaného česneku. Ten po chvíli vyjměte. Kdo chce, může v tuto chvíli přidat i trochu nakrájené čerstvé chilli papričky. Poté přidejte tuňáka a jednu naběračku vody z těstovin. Promíchejte, přidejte rajčatovou passatu a povařte přibližně 8 minut. Poté přidejte rozpůlená cherry rajčátka a uvařené těstoviny. Chvilku povařte, dochuťte solí a pepřem dle chuti. Hotové jídlo ozdobte lístky bazalky a posypejte trochou parmezánu.

Tip:

Místo extra panenského olivového oleje a česneku je též možné použít rovnou česnekový olivový olej. Dvojí kvalita surovin asi nikoho nepřekvapí. Proto doporučujeme tyto pravé italské linguine Barilla, které jsou úplně o něčem jiném než produkty dostupné v českých supermarketech. A pravá sicilská kuchyňská sůl, dodá vašemu jídlu úplně jiné grády.

Tento, a další chutné recepty najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Sdílej na