Pasta ai funghi cremosa (Krémové těstoviny s houbami)

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Pasta ai funghi cremosa (Krémové těstoviny s houbami)
Pasta ai funghi cremosa

Pasta ai funghi cremosa (Krémové těstoviny s houbami)

Pasta ai funghi cremosa (Krémové těstoviny s houbami) jsou dalším receptem, kterým je možné obohatit a rozšířit váš jídelníček. Pokud máte rádi houby, určitě si na tomto italském receptu pochutnáte.

Ingredience:

160 g penne (případně jiný druh těstovin)
80 g žampionů
70 g ricotty
50 g blanšírovaných mandlí (plátky)
30 ml smetany
20 g parmezánu
15 g másla
1 lžíce olivového oleje
špetka tymiánu
stroužek česneku
sůl, pepř

Pasta ai funghi cremosa
Pasta ai funghi cremosa
(Krémové těstoviny s houbami)

Postup:

Těstoviny uvařte v osolené vodě s trochou oleje podle návodu do podoby al dente (na skus). Mezitím umyjte a očistěte žampiony a nakrájejte je na plátky. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte žampiony a rozmačkaný stroužek česneku. Osolte a opepřete dle chuti a přidejte špetku tymiánu. Přibližně 5 minut restujte. Poté zalijte smetanou a vmíchejte ricottu. Směs dobře promíchejte, aby vznikla omáčka.
Scezené těstoviny přidejte do žampionové omáčky a promíchejte. Hotové jídlo ozdobte plátky blanšírovaných mandlí a posypte trochou parmezánu.


 

Recept „Pasta ai funghi cremosa (Krémové těstoviny s houbami)“ a další chutné recepty najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Sdílej na