Pasta con salmone (těstoviny s lososem na bílém víně)

Pasta con salmone (těstoviny s lososem na bílém víně)
Pasta con salmone (těstoviny s lososem na bílém víně) jsou oblíbeným pokrmem, který vůbec není těžký na přípravu. Neváhejte ho vyzkoušet.
Ingredience:
- 100g těstovin (vhodné jsou torti, penne či tagliatelle)
- 100g losos (čerstvý)
- 50ml bílé víno (suché)
- 50ml smetany
- lžíce olivového oleje
- čtvrtka cibule
- italské bylinky (koření)
- sůl
- pepř

Postup:
Těstoviny uvaříme na skus podle návodu. Plátek lososa omyjeme ve studené vodě, zbavíme ho případných kostí a kůže a nakrájíme ho na kostičky. Na jemno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme kousky lososa a lehce orestujeme. Přidáme bílé víno, které necháme zcela zredukovat. Poté přidáme smetanu, a dochutíme špetkou soli a pepře. Po zhoustnutí smetany přidáme uvařené těstoviny a pečlivě promícháme. Jídlo je možné dochutit čerstvými bylinkami (např. bazalkou, pažitkou nebo rukolou). Ihned podáváme.
Tento recept na „Pasta con salmone (těstoviny s lososem na bílém víně“ a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Sledujte také náš facebook, kde můžete nejen tento recept okomentovat.