Pasta con salmone (těstoviny s lososem na bílém víně)
Pasta con salmone (těstoviny s lososem na bílém víně)
Pasta con salmone (těstoviny s lososem na bílém víně) jsou oblíbeným pokrmem, který vůbec není těžký na přípravu. Losos je velmi chutná ryba, která doplní potřebnou dávku Omega-3 mastných kyselin. Také je bohatý na bílkoviny a vitamín D. Smetana sice nečiní tento recept úplně dietním, nicméně se jedná o velmi chutný pokrm, který doporučujeme vyzkoušet.
Ingredience:
- 100g těstoviny (vhodné jsou fusilli, penne či tagliatelle)
- 100g losos (čerstvý)
- 50ml bílé víno (suché)
- 50ml smetana
- olivový olej (lžíce)
- cibule (čtvrtka)
- italské bylinky (koření)
- parmezán (na posypání)
- sůl
- pepř
Postup:
Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus, podle návodu. Plátek lososa omyjte ve studené vodě, zbavte ho případných kostí a kůže, a nakrájejte ho na kostičky. Najemno nakrájenou cibulku osmahněte na oleji, přidejte kousky lososa a lehce orestujte. Přidejte bílé víno, které nechte zcela zredukovat. Poté přidejte smetanu, a dochuťte špetkou soli a pepřem. Po zhoustnutí smetany přidejte uvařené těstoviny a pečlivě promíchejte. Jídlo je možné dochutit čerstvými bylinkami na závěr (např. bazalkou, pažitkou nebo rukolou), případně přidat sušené bylinky (směs italských bylinek nebo provensálské bylinky) do smetany, před přidáním těstovin. Po uvaření ihned podávejte. Kdo chce, může si těstoviny ochutit ještě strouhaným parmezánem, což celý pokrm příjemně chuťově doladí.
Náš tip:
Pro dokonalou chuť doporučujeme použít kvalitní italské suroviny. Některé z nich najdete i na našem e-shopu, jako například těstoviny ze 100% italské pšenice, extra panenský olivový olej, smetanu nebo sicilskou sůl.
Tento recept na „Pasta con salmone (těstoviny s lososem na bílém víně“ a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Sledujte také náš facebook, kde můžete nejen tento recept okomentovat.