Rajčatové sugo na pizzu, těstoviny a do omáček

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Rajčatové sugo na pizzu, těstoviny a do omáček
Sugo

Rajčatové sugo na pizzu, těstoviny a do omáček

Rajčatové sugo se v italské kuchyni používá nejen na pizzu a těstoviny, ale i do různých omáček. Připravte si vlastní rajčatové sugo, které se vám v kuchyni určitě neztratí a obohatíte s ním spoustu vašich jídel.

Ingredience:

Rajčatové sugo
  • 1 plechovka celých loupaných rajčat
  • 3 velká zralá rajčata
  • 1 mrkev
  • 1/4 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • lžíce olivového oleje
  • hrst bazalkových listů
  • špetka soli
  • 10g másla
  • špetka třtinového cukru (dle chuti)
  • černý pepř mletý (dle chutí)

Postup:

Zralá rajčata zbavte vnitřku a zelené vrchní části rajčete. Nakrájejte je na kousky. Konzervovaná rajčata také pokrájejte na menší kousky a zbavte je tvrdších konců. Mrkev, cibuli a česnek zpěňte na oleji. Všechna rajčata přidejte do hrnce a nechte za občasného míchání přibližně 45 minut dusit na mírném ohni. Poté směs propasírujte a nechte ještě na mírném ohni probublávat cca 20 minut. Během této doby rajčatovou omáčku dle chuti osolte. Kdo chce, může přidat trochu třtinového cukru a pepře. Omáčku zjemněte trochou másla a nakonec přidejte natrhané bazalkové listy.

Tento recept na rajčatové sugo na pizzu, těstoviny a do omáček a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Sledujte také náš facebook, kde můžete nejen tento recept okomentovat.

Sdílej na