Rajčatové sugo na pizzu, těstoviny a do omáček

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Rajčatové sugo na pizzu, těstoviny a do omáček
Sugo

Rajčatové sugo na pizzu, těstoviny a do omáček

Rajčatové sugo se v italské kuchyni používá nejen na pizzu a těstoviny, ale i do různých omáček. Připravte si vlastní rajčatové sugo, které se vám v kuchyni určitě neztratí a obohatíte s ním spoustu vašich jídel.

Ingredience:

Rajčatové sugo

Postup:

Zralá rajčata zbavte vnitřku a zelené vrchní části rajčete. Nakrájejte je na kousky. Konzervovaná rajčata také pokrájejte na menší kousky a zbavte je tvrdších konců. Mrkev, cibuli a česnek zpěňte na oleji. Všechna rajčata přidejte do hrnce a nechte za občasného míchání přibližně 45 minut dusit na mírném ohni. Poté směs propasírujte a nechte ještě na mírném ohni probublávat cca 20 minut. Během této doby rajčatovou omáčku dle chuti osolte. Kdo chce, může přidat trochu třtinového cukru a pepře. Omáčku zjemněte trochou másla a nakonec přidejte natrhané bazalkové listy.

Náš tip:

Pokud jste dostali zrovna chuť na pizzu a nemáte čas s přípravou rajčatového suga, zkuste tento zjednodušený postup: Plechovka loupaných rajčat, lžíce olivového oleje, špetka soli, lžička třtinového cukru a pepř dle chuti – rajčata zbavte tvrdších konců a pokrájejte je na kousky, přidejte rajčatovou omáčku z plechovky, osolte, přidejte cukr a pepř dle chuti.

No a pokud se vám nechce dělat ani s tímto, tak i na to máme řešení: hotové rajčatové sugo s bazalkou 🙂

Tento recept na „rajčatové sugo na pizzu, těstoviny a do omáček“ a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Sledujte také náš facebook, kde můžete nejen tento recept okomentovat.

Sdílej na