Polpette di carne con mozzarella

Polpette di carne con mozzarella
Polpette di carne con mozzarella je italský název pokrmu, který u nás známe jako karbanátky s mozzarellou. Karbanátky jsou v české kuchyni oblíbeným pokrmem a proto se podívejme na tuto italskou verzi obohacenou o sýr mozzarella a další ingredience.
Ingredience:
250 g mletého hovězího masa
1 ks vejce
1 ks mozzarelly
20 g zelených oliv
20 g sušených rajčat
olej na smažení
hrst hladkolisté petrželky
sůl, pepř

(Karbanátky s mozzarellou)
Postup:
Maso promíchejte s vejcem. Přidejte sůl a pepř dle chuti a 2/3 petrželky. Zbytek si nechte na ozdobu. V jiné misce smíchejte olivy nakrájené na kousky a nastrouhanou mozzarellu. Z masa vytvářejte placičky s důlkem, do kterého vložte mozzarellu s olivami. Poté zabalte do úhledného karbanátku. Ty pak smažte na oleji z obou stran. Hotové karbanátky ozdobte zbytkem petrželky. K tomuto jídlu je vhodná bramborová příloha, ale dají se konzumovat i bez přílohy :-).
Náš tip:
Při přípravě italských pokrmů je ideální použít pravé italské kvalitní suroviny, abyste docílili co nejautentičtější chuti. U nás v e-shopu najdete z tohoto receptu například zelené olivy, sušená rajčata nebo kvalitní sicilskou sůl.
Tento, a další chutné recepty najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.