Ricottové placičky s tuňákem a parmezánem

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Ricottové placičky s tuňákem a parmezánem
Ricottové placičky s tuňákem

Ricottové placičky s tuňákem a parmezánem

Skvělé Ricottové placičky s tuňákem a permezánem jsou dietní, a báječně obohatí váš jídelníček. Hodí se jak k salátu, tak k bramborové příloze.

Tuňák je bohatý nejen na bílkoviny, ale také na vitamíny, minerály, omega-6 mastné kyseliny, a především omega-3 mastné kyseliny, které mají prospěšné účinky pro naše zdraví. Jsou dobré pro naše srdce, oči, mozek, pokožku a bojují proti chronickým zánětům. Je vhodný, pokud chcete redukovat váhu a shodit nějaké to kilčo :-). Podobnou funkci plní též ricotta, která je bohatá na bílkoviny a zpravidla obsahuje málo kalorií a tuků. Doporučuje se, mimo jiné, také seniorům a dětem.

Ingredience:

Ricottové placičky s tuňákem a permezánem
Ricottové placičky s tuňákem a parmezánem
  • 250g ricotta
  • 160g tuňák ve vlastní šťávě
  • 20g parmezán
  • 15g strouhanka
  • 1 vejce
  • čerstvá petrželka
  • sůl (špetka)
  • pepř (dle chuti)

Postup:

Slijte tuňáka a smíchejte ho se všemi ostatními surovinami. Vznikne vám taková pomazánková konzistence. Pomocí lžíce tvarujte na plech placičky cca o průměru 8 cm, vysoké přibližně 1 cm. Placičky dejte péct do předem rozehřáté trouby na 200 °C a pečte je přibližně 25 minut, dokud nezačne mírně tmavnout jejich povrch. Placičky jsou vhodné konzumovat jako součást salátu nebo se salátovou přílohou. Dále také s bramborami či bramborovou kaší.

Tyto skvělé Ricottové placičky s tuňákem a permezánem jsou dietní a báječně obohatí váš jídelníček.

Další chutné italské recepty najdete ZDE.
Sledujte také náš facebook, kde můžete nejen tento recept okomentovat.

Sdílej na