Ricottové placičky s tuňákem a parmezánem
Ricottové placičky s tuňákem a parmezánem
Skvělé Ricottové placičky s tuňákem a permezánem jsou dietní, a báječně obohatí váš jídelníček. Hodí se jak k salátu, tak k bramborové příloze.
Tuňák je bohatý nejen na bílkoviny, ale také na vitamíny, minerály, omega-6 mastné kyseliny, a především omega-3 mastné kyseliny, které mají prospěšné účinky pro naše zdraví. Jsou dobré pro naše srdce, oči, mozek, pokožku a bojují proti chronickým zánětům. Je vhodný, pokud chcete redukovat váhu a shodit nějaké to kilčo :-). Podobnou funkci plní též ricotta, která je bohatá na bílkoviny a zpravidla obsahuje málo kalorií a tuků. Doporučuje se, mimo jiné, také seniorům a dětem.
Ingredience:
- 250g ricotta
- 160g tuňák ve vlastní šťávě
- 20g parmezán
- 15g strouhanka
- 1 vejce
- čerstvá petrželka
- sůl (špetka)
- pepř (dle chuti)
Postup:
Slijte tuňáka a smíchejte ho se všemi ostatními surovinami. Vznikne vám taková pomazánková konzistence. Pomocí lžíce tvarujte na plech placičky cca o průměru 8 cm, vysoké přibližně 1 cm. Placičky dejte péct do předem rozehřáté trouby na 200 °C a pečte je přibližně 25 minut, dokud nezačne mírně tmavnout jejich povrch. Placičky jsou vhodné konzumovat jako součást salátu nebo se salátovou přílohou. Dále také s bramborami či bramborovou kaší.
Tyto skvělé Ricottové placičky s tuňákem a permezánem jsou dietní a báječně obohatí váš jídelníček.
Další chutné italské recepty najdete ZDE.
Sledujte také náš facebook, kde můžete nejen tento recept okomentovat.