Caprese – tradiční italský předkrm z mozzarelly
Caprese – tradiční italský předkrm z mozzarelly
Předkrm Caprese patří mezi tradiční italský předkrm z mozzarelly, který najdete na většině jídelních lístků v Itálii. Příběhů, jak vznikl předkrm Caprese je několik. Všechny ale spojuje jedno – ostrov Capri, kterému se připisuje vznik tohoto jednoduchého, a přesto lahodného pokrmu.
Na způsob caprese můžete vytvořit i bagetu, salát, hamburger, pomazánku a podobně. Kreativitě se meze nekladou. Důležité je použít základní suroviny. Často se ovšem můžete setkat také s různými obměnami tohoto předkrmu. Oblíbený je například Caprese salát s olivami a kapary, anebo exotičtější varianta s avokádem a limetkou.
Níže je „recept“ (ani se to tak nedá nazvat), na tradiční předkrm Caprese.
Ingredience:
- mozzarella di buffala (balení)
- velké rajče
- čerstvá bazalka
- extra panenský olivový olej
- sůl (dle chuti)
Postup:
Buvolí mozzarellu (která je díky své šťavnatosti na tento recept nejvhodnější) nakrájíme na plátky a stejně tak i rajče. Klademe na talíř mozzarellu, rajče, mozzarellu, rajče a tak dále. Ozdobíme čerstvou bazalkou a dle chuti můžeme přidat trošku soli. Nakonec zakápneme extra panenským olivovým olejem. Plátky rajčat lze také krátce ogrilovat, nebo můžeme použít i trošku bazalkového pesta. Záleží na Vaší fantazii.
Recept „Caprese – tradiční italský předkrm z mozzarelly“ a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Nezapomeňte nás sledovat na našem facebooku.