Caprese – tradiční italský předkrm z mozzarelly

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Caprese – tradiční italský předkrm z mozzarelly
Caprese

Caprese – tradiční italský předkrm z mozzarelly

Předkrm Caprese patří mezi tradiční italský předkrm z mozzarelly, který najdete na většině jídelních lístků v Itálii. Na způsob caprese můžete vytvořit i bagetu, salát, hamburger, pomazánku a podobně. Kreativitě se meze nekladou. Důležité je použít základní suroviny.

Ingredience:

Caprese
Caprese
  • mozzarella di buffala (balení)
  • velké rajče
  • čerstvá bazalka
  • extra panenský olivový olej
  • sůl (dle chuti)

Postup:

Buvolí mozzarellu (která je díky své šťavnatosti na tento recept nejvhodnější) nakrájíme na plátky a stejně tak i rajče. Klademe na talíř mozzarellu, rajče, mozzarellu, rajče a tak dále. Ozdobíme čerstvou bazalkou a dle chuti můžeme přidat trošku soli. Nakonec zakápneme extra panenským olivovým olejem. Plátky rajčat lze také krátce ogrilovat, nebo můžeme použít i trošku bazalkového pesta. Záleží na Vaší fantazii.

Recept “Caprese – tradiční italský předkrm z mozzarelly” a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Nezapomeňte nás sledovat na našem facebooku.

Sdílej na