Ricottové placičky s tuňákem a parmezánem

Ricottové placičky s tuňákem a parmezánem
Z ricotty, tuňáka a parmezánu se dají připravit skvělé ricottové placičky s tuňákem a parmezánem, které se hodí jak k salátové tak k bramborové příloze.
Ingredience:

- 250g ricotta
- 160g tuňák ve vlastní šťávě
- 20g parmezán
- 15g strouhanka
- 1 vejce
- čerstvá petrželka
- sůl (špetka)
- pepř (dle chuti)
Postup:
Slijte tuňáka a smíchejte ho se všemi ostatními surovinami. Vznikne vám taková pomazánková konzistence. Pomocí lžíce tvarujte na plech placičky cca o průměru 8 cm, vysoké přibližně 1 cm. Placičky dejte péct do předem rozehřáté trouby na 200 °C a pečte je přibližně 25 minut, dokud nezačne mírně tmavnout jejich povrch. Placičky jsou vhodné konzumovat jako součást salátu nebo se salátovou přílohou. Dále také s bramborami či bramborovou kaší.
Další chutné italské recepty najdete ZDE.
Sledujte také náš facebook, kde můžete nejen tento recept okomentovat.