Ricottové placičky s tuňákem a parmezánem

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Ricottové placičky s tuňákem a parmezánem
Tuňákové placičky

Ricottové placičky s tuňákem a parmezánem

Z ricotty, tuňáka a parmezánu se dají připravit skvělé ricottové placičky s tuňákem a parmezánem, které se hodí jak k salátové tak k bramborové příloze.

Ingredience:

Tuňákové placičky
Ricottové placičky s tuňákem
  • 250g ricotta
  • 160g tuňák ve vlastní šťávě
  • 20g parmezán
  • 15g strouhanka
  • 1 vejce
  • čerstvá petrželka
  • sůl (špetka)
  • pepř (dle chuti)

Postup:

Slijte tuňáka a smíchejte ho se všemi ostatními surovinami. Vznikne vám taková pomazánková konzistence. Pomocí lžíce tvarujte na plech placičky cca o průměru 8 cm, vysoké přibližně 1 cm. Placičky dejte péct do předem rozehřáté trouby na 200 °C a pečte je přibližně 25 minut, dokud nezačne mírně tmavnout jejich povrch. Placičky jsou vhodné konzumovat jako součást salátu nebo se salátovou přílohou. Dále také s bramborami či bramborovou kaší.

Další chutné italské recepty najdete ZDE.
Sledujte také náš facebook, kde můžete nejen tento recept okomentovat.

Sdílej na