Risotto ai gamberi (Krevetové rizoto)

Risotto ai gamberi (Krevetové rizoto)
Zapomeňte na českou klasiku, kdy smícháte obyčejnou rýži se zbytky od oběda z předchozího dne a nazýváte to rizotem. Pravé italské rizoto má hezky krémovou konzistenci. A vůbec se nejedná o žádný složitý recept. Pojďme si vyzkoušet jednu z klasik – Risotto ai gamberi (Krevetové rizoto).
Ingredience:

Postup:
Vyčistěte krevety a zbavte je hlavy a krunýře. U čtyřech krevet ponechte ocas (ty použijete na finální ozdobu). Česnek nasekejte na plátky a opečte ho na pánvi na troše oleje. Přidejte krevety a minutku je povařte.
V hrnci zpěňte na oleji a troše másla cibulku, a přidejte rýži vhodnou pro přípravu rizota. Podlévejte zeleninovým vývarem tak dlouho, dokud není rýže hotová (al dente). V průběhu přidejte víno. Jakmile se víno vyvaří, přidejte šafrán. Po přibližně deseti minutách vaření přidejte čtyři krevety bez ocasu. Až se vývar vyvaří a rýže bude al dente, sundejte hrnec z vařiče, přidejte parmezán a trochu másla, aby rizoto získalo hezkou krémovou konzistenci. Osolte a opepřete dle chuti a dobře promíchejte. Každý talíř ozdobte dvěma krevetami s ocasem a petrželovou natí.
Recept na Risotto ai gamberi (Krevetové rizoto) a další chutné italské recepty najdete na našich webových stránkách ZDE.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.