Špagety s omáčkou z pečených paprik

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Špagety s omáčkou z pečených paprik
Špagety s omáčkou z pečených paprik

Špagety s omáčkou z pečených paprik

Zajímavým a chutným receptem jsou špagety s omáčkou z pečených paprik. Pokud máte rádi těstoviny, rozšiřte svůj jídelníček o tento jednoduchý pokrm, který určitě zvládne uvařit každý z vás.

Ingredience:

160 g špaget (případně jiný druh těstovin)
2 ks červené papriky (kapie)
50 g parmezánu
25 g kešu natural
1 stroužek česneku
2 lžíce extra panenského olivového oleje
hrst čerstvé bazalky
sůl, pepř

Špagety s omáčkou z pečených paprik
Špagety s omáčkou z pečených paprik

Postup:

Papriky rozkrojte podélně napůl, vydlabejte jádřince a dejte na plech s pečícím papírem. Pečte přibližně 40 minut v předehřáté troubě na 200°C (záleží na výkonu vaší trouby). Těstoviny uvařte na skus (al dente) v osolené vodě podle návodu a s trochou oleje. Upečené kapie přemístěte do misky a zakryjte je potravinářskou fólií, přibližně na 5 minut. Slupka se tak uvolní a půjde lépe odstranit. Očištěné papriky od slupek pokrájejte a rozmixujte. Přidejte 2/3 parmezánu, česnek a kešu ořechy. Rozmixujte ingredience do hladké směsi. V případě potřeby přidejte trochu vody ze špaget, abyste dosáhli omáčkové konzistence. Nakonec osolte a opepřete dle chuti.
Smíchejte těstoviny s omáčkou a podávejte ozdobené čerstvými lístky bazalky a zbytkem parmezánu.


 

Tento, a další chutné recepty najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.


Sdílej na