Spaghetti aglio olio e peperoncino

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino – tento pokrm najdete snad na každém jídelním lístku v Itálii. Je to velmi jednoduchý recept, ale i zde je potřeba dát si pozor, aby byla konečná chuť taková, jaká má být. Ingredience níže jsou přibližně pro 2 osoby.

Ingredience:

  • 180 g špaget
  • 40 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 čerstvá chilli paprička/feferonka
  • 1-2 stroužky česneku (dle chuti)
  • sůl
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Tagliatelle aglio olio e peperoncino

Postup:

Dejte vařit špagety do vroucí osolené vody (mohou být klidně i tagliatelle). Mezitím oloupejte česnek a zbavte ho středu. Chilli papričku nakrájejte na tenké plátky (můžete odstranit semínka pokud nechcete jídlo tak ostré). Na pánvi zahřejte olej a přidejte plátky česneku a chilli papriček. Pár minutek smažte, ale pozor, nesmí se spálit. Poté přidejte naběračku vody z těstovin a samotné uvařené těstoviny (al dente). Na pánvi vše pečlivě promíchejte, aby došlo ke spojení všech chutí. Hotový pokrm můžete posypat nasekanou petrželkou, případně parmezánem.


 

Recept na Spaghetti aglio olio e peperoncino a další chutné italské recepty najdete na našich stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Sdílej na