Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio e peperoncino – tento pokrm najdete snad na každém jídelním lístku v Itálii. Je to velmi jednoduchý recept, ale i zde je potřeba dát si pozor, aby byla konečná chuť taková, jaká má být. Ingredience níže jsou přibližně pro 2 osoby.
Ingredience:
- 180 g špaget
- 40 ml extra panenského olivového oleje
- 1 čerstvá chilli paprička/feferonka
- 1-2 stroužky česneku (dle chuti)
- sůl
Postup:
Dejte vařit špagety do vroucí osolené vody (mohou být klidně i tagliatelle). Mezitím oloupejte česnek a zbavte ho středu. Chilli papričku nakrájejte na tenké plátky (můžete odstranit semínka pokud nechcete jídlo tak ostré). Na pánvi zahřejte olej a přidejte plátky česneku a chilli papriček. Pár minutek smažte, ale pozor, nesmí se spálit. Poté přidejte naběračku vody z těstovin a samotné uvařené těstoviny (al dente). Na pánvi vše pečlivě promíchejte, aby došlo ke spojení všech chutí. Hotový pokrm můžete posypat nasekanou petrželkou, případně parmezánem.
Tip:
Abyste docílili autentické italské chuti Vašich pokrmů, je ideální použít pravé italské suroviny. V tomto receptu se například jedná o italské těstoviny, extra panenský olivový olej a sůl, které můžete zároveň zakoupit v našem e-shopu.
Recept na Spaghetti aglio olio e peperoncino a další chutné italské recepty najdete na našich stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.