Baci Perugina® – čokoládové pralinky

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Baci Perugina® – čokoládové pralinky
Baci Perugina®

Baci Perugina® – čokoládové pralinky

Baci Perugina® jsou čokoládové pralinky “polibky”, které jsou v Itálii symbolem lásky, citů a emocí. Pochází z Itálie, z hlavního města regionu Umbria, Perugia. O jejich vzniku, a Sv. Valentýnu v Itálii, se více dozvíte v samostatném článku zde. Sami si můžete udělat vlastní domácí verzi těchto chutných čokoládových polibků, podle tohoto receptu.

Ingredience:

  • 60 g lískové ořechy
  • 40 g nutella
  • 15 g máslo
  • 75 g mléčná čokoláda
  • 120 g hořká čokoláda
  • 10 g kakao
  • 1 ks vanilka (vnitřek), příp. vanilkové aroma
Baci Perugina®
Baci Perugina®

Postup:

Rozpusťte mléčnou čokoládu s máslem. Přidejte většinu nutelly a trošku si nechte na později. Přibližně 15 lískových oříšků dejte bokem na později a zbytek rozmixujte. Rozmixované ořechy smíchejte s již připravenou směsí, přidejte vnitřek jedné vanilky a kakao. Rukama pak vytvořte hrudku těsta, ze kterého pak oddělujte menší kousky – pralinky (ve velikosti cca vlašského ořechu). Na každou pralinku dejte trošku nutelly a na ni upevněte lískový oříšek. Pralinky dejte na 20 minut do mrazáku.
Mezitím rozpusťte hořkou čokoládu. Poté namáčejte jednotlivé pralinky v hořké čokoládě a nechte je odpočívat, dokud čokoláda nezaschne.

Tento recept na Baci Perugina® – čokoládové pralinky, a další chutné italské recepty najdete zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Sdílej na