Bazalkovo-špenátové pesto

Bazalkovo-špenátové pesto
Ingredience:

- 100g čerstvé bazalky
- 100g špenátových listů
- 50g parmezánu
- pražené kešu ořechy (hrst)
- česnek (stroužek)
- extra panenský olivový olej (cca 0,5cl)
- sůl (špetka)
- pepř (malá špetka)
Postup:
Do vyšší nádoby dejte bazalkové a špenátové listy. Rozmixujte je ponorným mixérem. Přidejte olivový olej a mixujte dále. Nakonec přidejte parmezán, ořechy a česnek. Dle chuti přidejte špetku soli a trochu pepře. Toto bazalkovo-špenátové pesto se báječně hodí k italským těstovinám. Velmi chutné jsou například Tagliatelle s pestem (široké nudle s pestem).
Náš typ:
Pokud chcete ušetřit čas nebo se vám nechce připravovat toto pesto, kupte si pravé italské Pesto genovese, prémiové kvality, na našem e-shopu.
Výborné bazalkovo-špenátové pesto další chutné italské recepty najdete ZDE.
Nezapomeňte nás sledovat na našem facebooku.