Bazalkovo-špenátové pesto

Bazalkovo-špenátové pesto
Ze surovin jako jsou bazalkové a špenátové listy, parmezán, olivový olej, kešu a česnek lze připravit skvělé bazalkovo-špenátové pesto. Je to rychlý recept, který zvládne každý. Pesta vznikne dostatek pro celou rodinu. Pokud ho nespotřebujete celé najednou, lze ho uchovávat v ledničce, přibližně 10 dní.
Ingredience:

- 100g čerstvé bazalky
- 100g špenátových listů
- 50g parmezánu
- pražené kešu ořechy (hrst)
- česnek (stroužek)
- extra panenský olivový olej (cca 0,5cl)
- sůl (špetka)
- pepř (malá špetka)
Postup:
Do vyšší nádoby dejte bazalkové a špenátové listy. Rozmixujte je ponorným mixérem. Přidejte olivový olej a mixujte dále. Nakonec přidejte parmezán, ořechy a česnek. Dle chuti přidejte špetku soli a trochu pepře.
Náš tip:
Pokud chcete ušetřit čas nebo se vám nechce připravovat toto pesto, kupte si pravé italské Pesto genovese, prémiové kvality, na našem e-shopu.
Využití:
Jak bazalkové, tak bazalkovo-špenátové pesto se báječně hodí k italským těstovinám. Velmi chutné jsou například Tagliatelle s pestem (široké nudle s pestem). Někteří s ním ochutí například tradiční předkrm Caprese a velmi chutný je i na pizze místo rajčatového podkladu (Pizza con pesto e tre formaggi). Toto bazalkovo-špenátové pesto také skvěle ochutí tradiční hráškovou polévku.
Výborné bazalkovo-špenátové pesto, a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Nezapomeňte nás sledovat na našem facebooku.