Bazalkovo-špenátové pesto

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Bazalkovo-špenátové pesto
Ingredience na pesto

Bazalkovo-špenátové pesto

Ze surovin jako jsou bazalkové a špenátové listy, parmezán, olivový olej, kešu a česnek lze připravit skvělé bazalkovo-špenátové pesto. Je to rychlý recept, který zvládne každý. Pesta vznikne dostatek pro celou rodinu. Pokud ho nespotřebujete celé najednou, lze ho uchovávat v ledničce, přibližně 10 dní.

Ingredience:

Ingredience na pesto
Ingredience na pesto
  • 100g čerstvé bazalky
  • 100g špenátových listů
  • 50g parmezánu
  • pražené kešu ořechy (hrst)
  • česnek (stroužek)
  • extra panenský olivový olej (cca 0,5cl)
  • sůl (špetka)
  • pepř (malá špetka)

Postup:

Do vyšší nádoby dejte bazalkové a špenátové listy. Rozmixujte je ponorným mixérem. Přidejte olivový olej a mixujte dále. Nakonec přidejte parmezán, ořechy a česnek. Dle chuti přidejte špetku soli a trochu pepře.

Náš tip:

Pokud chcete ušetřit čas nebo se vám nechce připravovat toto pesto, kupte si pravé italské Pesto genovese, prémiové kvality, na našem e-shopu.

Využití:

Jak bazalkové, tak bazalkovo-špenátové pesto se báječně hodí k italským těstovinám. Velmi chutné jsou například Tagliatelle s pestem (široké nudle s pestem). Někteří s ním ochutí například tradiční předkrm Caprese a velmi chutný je i na pizze místo rajčatového podkladu (Pizza con pesto e tre formaggi). Toto bazalkovo-špenátové pesto také skvěle ochutí tradiční hráškovou polévku.

Výborné bazalkovo-špenátové pesto, a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Nezapomeňte nás sledovat na našem facebooku.

Sdílej na