Tagliatelle al pesto (široké nudle s pestem)
Tagliatelle al pesto (široké nudle s pestem)
Bazalkovo-špenátové pesto se zejména se hodí k těstovinám, například k pokrmu tagliatelle al pesto (široké nudle s pestem). Také je ale skvělým dochucovadlem různých jídel.
Ingredience:
- 160 g těstovin tagliatelle
- 100g čerstvé bazalky
- 100g špenátových listů
- 50g parmezánu
- pražené kešu ořechy (hrst)
- česnek (stroužek)
- extra panenský olivový olej (cca 0,5cl)
- sůl (špetka)
- pepř (malá špetka)
Postup:
Do vyšší nádoby dejte bazalkové a špenátové listy. Rozmixujte je ponorným mixérem. Přidejte olivový olej a mixujte dále. Nakonec přidejte parmezán, ořechy a česnek. Dle chuti přidejte špetku soli a trochu pepře.
Těstoviny tagliatelle (případně jiný druh) uvařte podle návodu do podoby al dente (na skus). Uvařené těstoviny promíchejte cca s dvěma velkými lžícemi pesta. Před podáváním můžete posypat parmezánem.
Poznámka: Pesta vznikne větší množství než je třeba na 160 g těstovin tagliatelle (cca porce pro 2 lidi). Dá se ovšem uchovat přibližně týden v ledničce (v uzavřené krabičce), je možné ho zmrazit nebo využít do domácí hrachovky či jiných jídel.
Tip:
Abyste docílili pravé italské chuti, nezapomeňte použít pravé italské suroviny, které najdete na našem e-shopu.
Recept Tagliatelle al pesto (široké nudle s pestem) a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Recept na domácí tagliatelle najdete zde.
Sledujte také náš facebook, kde můžete nejen tento recept okomentovat.