Tagliatelle al pesto (široké nudle s pestem)

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Tagliatelle al pesto (široké nudle s pestem)
Těstoviny s pestem

Tagliatelle al pesto (široké nudle s pestem)

Bazalkovo-špenátové pesto se zejména se hodí k těstovinám, například k pokrmu tagliatelle al pesto (široké nudle s pestem). Také je ale skvělým dochucovadlem různých jídel.

Ingredience:

Těstoviny s pestem
Tagliatelle al pesto
  • 160 g těstovin tagliatelle
  • 100g čerstvé bazalky
  • 100g špenátových listů
  • 50g parmezánu
  • pražené kešu ořechy (hrst)
  • česnek (stroužek)
  • extra panenský olivový olej (cca 0,5cl)
  • sůl (špetka)
  • pepř (malá špetka)

Postup:

Do vyšší nádoby dejte bazalkové a špenátové listy. Rozmixujte je ponorným mixérem. Přidejte olivový olej a mixujte dále. Nakonec přidejte parmezán, ořechy a česnek. Dle chuti přidejte špetku soli a trochu pepře.
Těstoviny tagliatelle (případně jiný druh) uvařte podle návodu do podoby al dente (na skus). Uvařené těstoviny promíchejte cca s dvěma velkými lžícemi pesta. Před podáváním můžete posypat parmezánem.

Poznámka: Pesta vznikne větší množství než je třeba na 160 g těstovin tagliatelle (cca porce pro 2 lidi). Dá se ovšem uchovat přibližně týden v ledničce (v uzavřené krabičce), je možné ho zmrazit nebo využít do domácí hrachovky či jiných jídel.

Recept Tagliatelle al pesto (široké nudle s pestem) a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Recept na domácí tagliatelle najdete zde.
Sledujte také náš facebook, kde můžete nejen tento recept okomentovat.

Sdílej na