Těsto na pravou italskou pizzu

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Těsto na pravou italskou pizzu
Těsto na pravou italskou pizzu

Těsto na pravou italskou pizzu

Výborné těsto na pravou italskou pizzu – receptů na pizza těsto najdete na internetu mnoho. Přesto doporučujeme tento starodávný tradiční recept na pravou italskou pizzu, který vás určitě nezklame.

Ingredience:

Těsto na pravou italskou pizzu
Těsto na pravou italskou pizzu
  • 250g hladké mouky
  • 125ml vlažné vody
  • 15g kvasnic
  • 1 lžíce extra panenského oleje
  • špetka soli

Postup:

Rozdrobte kvasnice do vlažné osolené vody. Směs pomalu nalijte do misky s hladkou moukou, přidejte olej a uhněťte vláčné těsto. Těsto se nesmí lepit ani rozpadat. V případě potřeby dosypte trochu mouky, nebo naopak přilijte trošku vody. Bochánek těsta ponechte v misce a přikryjte ji čistou utěrkou. Těsto nechte uzrát v ledničce minimálně 12 hodin.

Udělejte si i vlastní rajčatové sugo, bez kterého se pravá italská pizza neobejde. Zjednodušenou verzi rajčatového suga najdete u našich receptů na jednotlivé druhy pizz.

Tip:

Ideální je použit speciální mouku na pizzu. Na našem e-shopu takovou nabízíme. Důležité je též použít další italské suroviny, jako je například extra panenský olivový olej či sicilskou kuchyňskou sůl.

Závěrem

O tom, že je pizza italský národní pokrm není pochyb. Za tuto nezdravou delikatesu vděčíme šéfkuchaři z Neapole, který ji v roce 1889 připravil pro královnu Margheritu.
Pravdou je, že je potřeba myslet trochu dopředu, protože doba zrání zabere čas. Výsledek ale stojí za to :-).

Tento recept, a mnoho dalších chutných italských receptů najdete ZDE.
Sledujte také náš facebook, kde můžete nejen tento recept okomentovat.

Sdílej na