Pizza con pesto e tre formaggi

Pizza con pesto e tre formaggi
Pizza con pesto e tre formaggi sice nepatří mezi top italské pizzy, nicméně jde o zajímavou a velmi chutnou variantu vegetariánské pizzy.
Valná většina pizz se skládá z těsta, rajčatového suga a sýru mozzarella. V tomto případě je ovšem místo rajčatového suga bazalkovo-špenátové pesto. Pizza tím tak dostává úplně jiný rozměr. Neváhejte a vyzkoušejte tuto variantu.
Ingredience:
- 250g hladké mouky
- 125ml vlažné vody
- 15g kvasnic
- extra panenský olivový olej (cca 2 lžíce)
- 100g čerstvé bazalky
- 100g špenátových listů
- 50g parmezánu (strouhaného)
- pražené kešu ořechy (hrst)
- česnek (stroužek)
- mozzarella
- brie
- parmezán (hoblinky)
- sůl

Postup:
Těsto
250 g hl. mouky, 125 ml vlažné vody, 15 g kvasnic, lžíce panenského oleje, špetka soli – Rozdrobte kvasnice do vlažné osolené vody, smíchejte s moukou a olejem. Uhněťte vláčné těsto. V případě potřeby přidejte trošku vody. Bochánek těsta přikryjte utěrkou a nechte uzrát v ledničce min. 12 hodin.
Bazalkovo-špenátové pesto
Do vyšší nádoby dejte bazalkové a špenátové listy. Rozmixujte je ponorným mixérem. Přidejte olivový olej a mixujte dále. Nakonec přidejte parmezán, ořechy a česnek. Dle chuti přidejte špetku soli a trochu pepře.
Pizza con pesto e tre formaggi
Těsto rozválejte do požadovaného tvaru a potřete ho bazalkovo-špenátovým pestem. Přidejte plátky mozzarelly, sýru brie a šupinky parmezánu. Pečte v předem předehřáté troubě na cca 230°C po dobu přibližně 15 minut (záleží na výkonu a vlastnostech trouby) dokud nebude pizza upečená do zlatova.
Náš tip
Aby vaše pizza chutnala jako byste si ji dávali přímo v Itálii, doporučujeme použít pravé italské kvalitní suroviny. Některé z nich najdete na našem e-shopu (mouka na pizzu, extra panenský olivový olej, sůl, bazalkové pesto)
Tento, a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Nezapomeňte nás sledovat na našem facebooku.