Cannelloni con ricotta e spinaci

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Cannelloni con ricotta e spinaci
Cannelloni con ricotta e spinaci

Cannelloni con ricotta e spinaci

Cannelloni con ricotta e spinaci je pokrm, který je typický pro region Emilia-Romagna. Setkáte se s ním, ale i v dalších regionech (např. Lazio), protože je velmi oblíbený. Cannelloni jsou duté trubičky, které jsou svým vzhledem již předurčené k naplnění.

V tomto receptu použijeme ricottu, špenát a bešamelovou omáčku na přelití. Ale je možné plnit je i masovým ragú nebo různými druhy zeleniny. Uvedené množství je přibližně pro 2 osoby.

Ingredience:

  • 12 ks těstovin Cannelloni
  • 400 ml polotučného mléka
  • 200g čerstvých špenátových listů
  • 250g ricotty
  • 70g strouhaného parmezánu
  • 40g hladké mouky
  • 50g másla
  • 1 žloutek
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • muškátový oříšek (2 špetky)
  • sůl, pepř
Cannelloni con ricotta e spinaci
Cannelloni con ricotta e spinaci

Postup:

Ve vroucí vodě spařte špenátové listy. Ty potom, společně s pár lístky bazalky, nakrájejte najemno. Špenát s bazalkou dejte do misky, kam dále přidejte ricottu, větší část parmezánu, žloutek, špetku muškátového oříšku a dochuťte solí a pepřem. Směs dobře promíchejte a naplňte s ní (ideálně pomocí cukrářského sáčku) trubičky těstovin.

Kousíček másla použijte na vymaštění pečící formy, kam pokládejte naplněné trubičky. Poté si připravte bešamelovou omáčku. Mléko ohřejte, ale nenechte ho vřít. Jen tak, aby bylo teplé. Mezitím v hrnci rozehřejte máslo a postupně přisypávejte hladkou mouku. Vznikne taková hustá kašička. Začněte postupně přidávat teplé mléko a stále míchejte, aby se vytvořila krásně hladká bešamelová omáčka bez hrudek. Nakonec omáčku ochuťte troškou muškátového oříšku a solí dle chuti.

Připravené těstoviny v zapékací misce přelejte bešamelovou omáčkou a posypejte zbytkem parmezánu. Vložte je do předem rozehřáté trouby na 180°C na přibližně 45 minut, dokud nezačnou být zlatavé.

Náš tip:

Pro získání nezaměnitelné italské chuti je vhodné použít pravé italské suroviny. Některé z nich najdete na našem e-shopu, jako např. Cannelloni, hladkou mouku typu 00 nebo sicilskou sůl. Je také možné použít již hotovou bešamelovou omáčku v uvedeném množství.

Tento, a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Nezapomeňte nás sledovat na našem facebooku.


Sdílej na