Cozze alla marinara (Slávky po námořnicku)

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Cozze alla marinara (Slávky po námořnicku)
Cozze alla marinara (Slávky po námořnicku)

Cozze alla marinara (Slávky po námořnicku)

Cozze alla marinara (Slávky po námořnicku), jsou častým pokrmem, který si může v Itálii dopřát každý milovník rybích pokrmů. Slávky se podávají nejčastěji jako předkrm s křupavým italským chlebem, případně také se špagetami jako první chod. Recept není složitý, ale je třeba dodržet zásadní pravidla pro přípravu tohoto pokrmu. Na dvě porce tohoto pokrmu budete potřebovat…

Ingredience:

  • 800 g slávek
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 nasekané feferonky
  • 1 dcl suchého bílého vína
  • 50 cl extra panenského olivového oleje
  • snítka nasekané plocholisté petržele
  • 1 citron
  • kopr na ozdobu
Cozze alla marinara (Slávky po námořnicku)
Cozze alla marinara (Slávky po námořnicku)

Postup:

Nejprve je potřeba zbavit slávky všech nečistot. Ideálně pod vodou pomocí kartáčku a nože. Slávky, které jsou již otevřené je potřeba vyhodit. Na olivovém oleji lehce zpěňte česnek nakrájený najemno. Přidejte feferonku a očištěné slávky. Zalejte trochou vína a přidejte část petržele. Lehce orestujte, poté přiklopte pokličkou a duste přibližně 4 – 5 minutek. Nakonec přidejte zbytek petržele, promíchejte a servírujte s koprem a lodičkou citronu.

Náš tip:

Ideální přílohou je italské pečivo, zejména pak chléb Altamura, který pochází z krásného regionu Puglia. Recept na tento chléb najdete zde.


 

Tento recept, a další chutné recepty najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Sdílej na