Frittata primavera – italská jarní omeleta
Frittata primavera – italská jarní omeleta
Frittata primavera – italská jarní omeleta je vaječná omeleta plná nejrůznějších chutí a barev. Frittata sama o sobě je velmi jednoduché jídlo, které pochází z Itálie. Je to obyčejná vaječná omeleta, do které lze přidat jakékoli ingredience co vás napadnou – zelenina, různé druhy sýrů, těstoviny apod. Takové univerzální jídlo „co dům dal“. Frittatu je možné konzumovat teplou i studenou. Hodí se jako předkrm i hlavní jídlo, nebo ji můžete rozkrájet a podělit se o ni s přáteli na párty. Pojďme si udělat jednu tématickou – jarní 😉
Ingredience:
- 3 vejce
- 400 g paprik (červená, žlutá, zelená)
- 50 g pórku
- 1 menší mrkev
- 100 g chřestu
- stroužek česneku
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- špetka majoránky
- špetka tymiánu
- sůl, pepř
Postup:
Zeleninu pečlivě umyjte pod tekoucí vodou. Mrkev a papriky očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Pórek nakrájejte na kolečka a česnek na plátky. Chřest oškrabejte škrabkou a zbavte ho dřevnatých tvrdých konců. Zbytek chřestu nakrájejte na kostičky.
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci oleje a přidejte plátky česneku. Jakmile jsou dozlatova, odstraňte je a dejte na pánev pórek a mrkev. Chvíli povařte a pak přidejte papriky a chřest. Směs zalijte 1 dcl vody a vařte přibližně 10 minut, dokud se voda nevyvaří.
Mezitím rozklepněte do misky vejce a vidličkou je rozkvedlejte. Přidejte špetku majoránky a tymiánu. Osolte a opepřete podle chuti. Nakonec dejte do misky zeleninu z pánve a dobře promíchejte. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a nalijte vaječnou směs na pánev, kterou přikryjte pokličkou. Vařte na mírném stupni přibližně 6 minut a pak ještě tak 3 minutky z druhé strany. Dobrou chuť :-).
Recept „Frittata primavera – italská jarní omeleta“ a další chutné recepty najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.