Minestrone – typická italská zeleninová polévka

Minestrone – typická italská zeleninová polévka
Minestrone – typická italská zeleninová polévka je jednou z nejoblíbenějších pro Italy. Dá se říci, že polévku Minestrone připravuje každý Ital trošku jinak. Každý si do ní dá to, co mu chutná. Proto neváhejte nějakou zeleninu vynechat a nahradit ji jinou, která vám třeba více chutná. Fantazii se meze nekladou :-).
Ingredience:
- 100g fazolí
- 2 brambory
- 1 cibule
- 1 řapíkatý celer
- česnek (stroužek)
- 50 g rajčat
- rajčatový protlak (lžíce)
- 40 g těstovin (např. kolínka)
- 1 mrkev
- 50 g cukety
- 50 g kapusty
- voda (dle potřeby – cca 1 litr)
- 50 ml olivový olej extra panenský
- máslo (2 lžíce)
- sůl, pepř
- parmezán na posypání

Postup:
Je dobré nechat fazole ve vodě přes noc, aby změkly a pak je uvařte (přibližně 20 minut). V hrnci si na másle orestujte cibulku, česnek, mrkev a řapíkatý celer. Poté přidejte brambory, cuketu a kapustu. Spařte rajčata a oloupejte je. Zbavte je zrníček a nakrájejte je na kousky. Přidejte je do polévky společně s fazolemi a lžící rajčatového protlaku. Celou směs zalijte asi litrem vlažné vody. Přiveďte k varu. Dle chuti do polévky přidejte sůl a pepř. Nakonec přidejte vámi zvolené těstoviny a vařte dalších cca 10 minut. Při podávání posypejte parmezánem a zakápněte extra panenským olivovým olejem.
Tip:
V našem e-shopu najdete pár surovin, které povznesou tento recept na vyšší úroveň. Jsou to samozřejmě pravé italské přísady, jako je rajčatový protlak, extra panenský olivový olej, italské těstoviny nebo sicilská kuchyňská sůl.
Recept „Minestrone – typická italská zeleninová polévka“ a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Nezapomeňte nás sledovat také na facebooku.