Minestrone – typická italská zeleninová polévka

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Minestrone – typická italská zeleninová polévka
Minestrone

Minestrone – typická italská zeleninová polévka

Minestrone – typická italská zeleninová polévka je jednou z nejoblíbenějších pro Italy. Dá se říci, že polévku Minestrone připravuje každý Ital trošku jinak. Každý si do ní dá to, co mu chutná. Proto neváhejte nějakou zeleninu vynechat a nahradit ji jinou, která vám třeba více chutná. Fantazii se meze nekladou :-).

Ingredience

  • 100g fazolí
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 mrkev
  • 50 g rajčat
  • rajčatový protlak (lžíce)
  • 40 g těstovin (např. kolínka)
  • česnek (stroužek
  • 50 g cukety
  • 50 g kapusty
  • voda (dle potřeby – cca 1 litr)
  • 50 ml olivový olej extra panenský
  • máslo (2 lžíce)
  • sůl, pepř
  • parmezán na posypání
Minestrone – italská polévka

Postup

Je dobré nechat fazole ve vodě přes noc, aby změkly a pak je uvařte (přibližně 20 minut). V hrnci si na másle orestujte cibulku, česnek, mrkev a řapíkatý celer. Poté přidejte brambory, cuketu a kapustu. Spařte rajčata a oloupejte je. Zbavte je zrníček a nakrájejte je na kousky. Přidejte je do polévky společně s fazolemi a lžící rajčatového protlaku. Celou směs zalijte asi litrem vlažné vody. Přiveďte k varu. Dle chuti do polévky přidejte sůl a pepř. Nakonec přidejte vámi zvolené těstoviny a vařte dalších cca 10 minut. Při podávání posypejte parmezánem a zakápněte extra panenským olivovým olejem.

Recept “Minestrone – typická italská zeleninová polévka” a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Nezapomeňte nás sledovat také na facebooku.

Sdílej na