Spaghetti 4 formaggi (Špagety se sýrovou omáčkou)
Spaghetti 4 formaggi (Špagety se sýrovou omáčkou)
Spaghetti 4 formaggi (Špagety se sýrovou omáčkou), případně jakýkoli jiný druh těstovin jsou velmi oblíbenými jak u Italů, tak u Čechů. Je to typický italský první chod (primo piatto). Vzhledem k množství sýrů, které na světě existují není prakticky možné tvrdit, že se do sýrové omáčky dávají nějaké čtyři konkrétní sýry. Každý italský region i kuchař/ka si do této omáčky propašují to svoje nej :-). To platí samozřejmě také o jednotlivých zemích.
V Itálii dostanete nejčastěji tzv. krátké těstoviny se sýrovou omáčkou (jako jsou penne, rigatoni, fusilli, farfalle a podobně). Dlouhé těstoviny se sýrovou omáčkou bývají spíše výjimkou.
Ingredience:
- 150g špaget
- 70g ementál
- 70g Brie
- 180ml polotučné mléko
- 70g parmezán
- 70g gorgonzola
- 1 ks žloutek
- sůl
Postup:
Kostičky sýrů ponořte do hrnce s mlékem na cca čtvrt až půl hodiny. Poté uvařte v osolené vodě špagety dle návodu. Sýry rozehřejte v mléce na velmi mírném ohni. Jakmile budou sýry rozpuštěné, přidejte do omáčky žloutek, který omáčku hezky zahustí. Uvařené špagety přelijte sýrovou omáčkou a ihned podávejte.
Tip:
Toto jídlo bude fenomenální díky pravým italským těstovinám, které najdete na našem e-shopu a na chuti přidá i sicilská kuchyňská sůl.
Tento recept a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Nezapomeňte nás sledovat také na našem facebooku.