Pasta Alfredo – italské těstoviny oblíbené v Americe
Pasta Alfredo – italské těstoviny oblíbené v Americe
Pasta Alfredo jsou italské těstoviny, které jsou oblíbené zejména v Americe. Jejich původ sahá do Říma (region Lazio), kdy chtěl kuchař, jménem Alfredo, povzbudit svou manželku po dlouhém a náročném těhotenství a následném porodu. Uvařil jí tyto těstoviny, a tak jí zachutnaly, že je Alfredo přidal do stálého menu své restaurace.
Nejedná se sice o jídlo vhodné pro dietáře, ale je jednoduché a rychlé. Čas od času tak můžete potěšit své chuťové pohárky tímto krémovým pokrmem.
Ingredience:
Postup:
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu. Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte první naběračku vody z těstovin. Zamíchejte a přidejte uvařené těstoviny. Promíchejte a přidejte druhou naběračku vody z těstovin. Nechejte malou část vyvařit, přidejte parmezán a promíchejte. Sundejte z vařiče, promíchejte, ochuťte solí a pepřem a rovnou podávejte.
Tip:
Rozdíl v pravých italských těstovinách a těch, které jsou k dostání v našich supermarketech je markantní. Neváhejte a kupte si pravé italské těstoviny a další produkty na našem e-shopu.
Tento recept, a další chutné recepty najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.