Spaghetti al ragú – resp. boloňské špagety

Spaghetti al ragú – resp. boloňské špagety
Spaghetti al ragú – resp. Boloňské špagety. To je oříšek :-). V Itálii nemají boloňské špagety nebo boloňské lasagne. Směsi, kterou na špagety a do lasagní používají, říkají ragú. Chcete-li si dát pravé italské „boloňské“ špagety, nebojte se objednat si „Spaghetti al ragú“. Určitě si pochutnáte.
Ingredience:

- 160 g špagety
- 200 g mleté hovězí a vepřové maso
- 30 ml olivového oleje
- 200 ml vlažné vody
- 30 ml červeného vína
- 30 ml mléka
- rajčatový protlak (lžíce)
- cibule (půlka)
- muškátový oříšek (půl špetky)
- parmezán (na posypání)
- sůl, pepř
Postup:
Na oleji osmahněte cibulku nakrájenou na jemno. Poté přidejte mix hovězího a vepřového mletého masa. Nechte chvilku povařit a poté přidejte červené víno, které nechte zcela vyvařit. Mezitím se ve vlažné vodě rozmíchejte rajčatový protlak a po vyvaření vína celou směs zalijte touto směsí. Vaříme přibližně 30 minut, aby maso pěkně změklo a rajčatová voda, aby se téměř celá zredukovala. Nakonec přidáme mléko a vaříme ještě dalších asi 5 minut. Téměř hotovou boloňskou omáčku dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem dle chuti.
Špagety uvařte v osolené vodě dle návodu do podoby al dente (na skus). Připravené jídlo můžete ozdobit bazalkou a dle chuti posypat parmezánem.
Tip:
K dokonalosti vám pomohou pravé italské produkty, které můžete zakoupit v našem e-shopu, jako například italské těstoviny, rajčatový protlak nebo extra panenský olivový olej. Základem je také dobře osolit vodu – například sicilskou kuchyňskou solí 🙂
Recept „Spaghetti al ragú – resp. boloňské špagety“ a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Nezapomeňte nás sledovat na našem facebooku.