Spaghetti al ragú – resp. boloňské špagety

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Spaghetti al ragú – resp. boloňské špagety
Spaghetti al ragú

Spaghetti al ragú – resp. boloňské špagety

Spaghetti al ragú – resp. Boloňské špagety. To je oříšek :-). V Itálii nemají boloňské špagety nebo boloňské lasagne. Směsi, kterou na špagety a do lasagní používají říkají ragú. Chcete-li si dát pravé italské “boloňské” špagety, nebojte se objednat si “Spaghetti al ragú”. Určitě si pochutnáte.

Ingredience:

Spaghetti al ragú
  • 160 g špagety
  • 200 g mleté hovězí a vepřové maso
  • 200 ml vlažné vody
  • 30 ml olivového oleje
  • 30 ml červeného vína
  • 30 ml mléka
  • rajčatový protlak (lžíce)
  • cibule (půlka)
  • muškátový oříšek (půl špetky)
  • parmezán (na posypání)
  • sůl, pepř

Postup:

Na oleji osmahněte cibulku nakrájenou na jemno. Poté přidejte mix hovězího a vepřového mletého masa. Nechte chvilku povařit a poté přidejte červené víno, které nechte zcela vyvařit. Mezitím se ve vlažné vodě rozmíchejte rajčatový protlak a po vyvaření vína celou směs zalijte touto směsí. Vaříme přibližně 30 minut, aby maso pěkně změklo a rajčatová voda, aby se téměř celá zredukovala. Nakonec přidáme mléko a vaříme ještě dalších asi 5 minut. Téměř hotovou boloňskou omáčku dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem dle chuti.
Špagety uvařte v osolené vodě dle návodu do podoby al dente (na skus). Připravené jídlo můžete ozdobit bazalkou a dle chuti posypat parmezánem.

Recept “Spaghetti al ragú – resp. boloňské špagety” a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Nezapomeňte nás sledovat na našem facebooku.

Sdílej na