Spaghetti Carbonara – špagety na italský způsob

Spaghetti Carbonara – špagety na italský způsob
Spaghetti Carbonara – špagety na italský způsob jsou jedním z nejznámějších italských receptů. Jejich původ i název je velmi nejistý. Existuje několik verzí a legend, jak vlastně tento recept vznikl. Přestože zmínky o těstovinách s vejci byly zaznamenány již v polovině 18. století, Spaghetti Carbonara tak, jak je známe dnes, se pojí s koncem 2. světové války. Jídlo bývalo považováno za částečně abruzzské, americké i neapolské, ale v současnosti je to Řím, který sklízí zásluhy za tuto pochoutku. Vyzkoušejte si tento italský recept sami, z pohodlí domova.
Ingredience:

- 160 g špaget (případně jiných těstovin – rigatoni, bucatini)
- 100 g guanciale (pancetta)
- 3 žloutky
- 50 g pecorino romano
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř (dle chuti)
Postup:
Špagety uvaříme dle návodu v osolené vodě (na skus). Žloutky vyšleháme společně se sýrem pecorino romano a pepřem. Mezitím na oleji orestujeme na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme uvařené špagety a promícháme. Mimo plotnu pak smícháme vyšlehané žloutky se špagetami a podáváme.
Tip:
Chcete-li povýšit tento recept na italskou úroveň, nezapomeňte použít pravé italské těstoviny, jako například špagety, extra panenský olivový olej nebo sicilskou sůl.
Tento recept „Spaghetti Carbonara – špagety na italský způsob“ a další recepty můžete najít zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.