Bombardino – italský zimní nápoj

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Bombardino – italský zimní nápoj
Bombardino

Bombardino – italský zimní nápoj

Bombardino je italský zimní nápoj. Najdete ho na každé italské sjezdovce. Je to alkoholický nápoj, který zahřeje každého lyžaře. Jeho původ sahá až do roku 1972, kdy byl poprvé namíchán v oblíbeném lyžařském středisku v Livignu, v regionu Lombardia. Původní Bomardino se ovšem zakládalo na kávě espresso a vaječném zabaione (popř. zabaglione).

Ingredience:

  • 1dcl vaječného likéru
  • 0,4 dcl brandy nebo whiskey
  • smetana ke šlehání
Bombardino - italský zimní nápoj
Bombardino- italský zimní nápoj

Postup:

Na jednu porci tohoto horkého nápoje budete potřebovat deci vaječného likéru, který ohřejte v rendlíčku. Nenechte ho ale vařit, jen aby byl dostatečně horký. Přidejte panáka brandy nebo whiskey a promíchejte. Přelijte nápoj do hrnečku (cca do 2/3) a ozdobte ušlehanou smetanou.

Tento, a další chutné italské recepty najdete na našich stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Sdílej na