Bombardino – italský zimní nápoj

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Bombardino – italský zimní nápoj
Bombardino

Bombardino – italský zimní nápoj

Bombardino je italský zimní nápoj. Najdete ho na každé italské sjezdovce. Je to alkoholický nápoj, který zahřeje každého dospělého lyžaře. Jeho původ sahá až do roku 1972, kdy byl poprvé namíchán v oblíbeném lyžařském středisku v Livignu, v regionu Lombardia, v severní Itálii. Původní Bomardino se ovšem zakládalo na kávě espresso a vaječném zabaione (popř. zabaglione). Recept je velmi jednoduchý, rychlý a hezky provoní celý váš dům či byt. Je koncipován na 1 drink, takže si množství ingrediencí upravte podle toho, kolik porcí chcete připravit 🙂

Ingredience:

  • 1dcl vaječného likéru
  • 0,4 dcl brandy nebo whiskey
  • smetana ke šlehání
Bombardino - italský zimní nápoj
Bombardino – italský zimní nápoj

Postup:

Na jednu porci tohoto lahodného horkého nápoje budete potřebovat deci vaječného likéru, který ohřejte v rendlíčku. Nenechte ho ale vařit, jen aby byl dostatečně horký. Přidejte panáka brandy nebo whiskey a promíchejte. Přelijte nápoj do hrnečku (cca do 2/3), ozdobte ušlehanou smetanou a případně kakaem nebo skořicí s cukrem. Dobrou chuť!

Závěrem

Bombardino vás v chladném zimním počasí hezky zahřeje a navodí příjemnou atmosféru. Díky ní si zavzpomínáte na krásné časy strávené na sjezdovce, kde jste si tento italský alkoholický nápoj vychutnávali s rodinou či přáteli.

Tento, a další chutné italské recepty najdete na našich stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Sdílej na