Tagliatelle con la zucca e pancetta (Dýňové tagliatelle se slaninou)

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Tagliatelle con la zucca e pancetta (Dýňové tagliatelle se slaninou)
Tagliatelle con la zucca e pancetta

Tagliatelle con la zucca e pancetta (Dýňové tagliatelle se slaninou)

Pokud máte rádi Spaghetti Carbonara, mohl by vás potěšit tento recept na Tagliatelle con la zucca e pancetta (Dýňové tagliatelle se slaninou).

Ingredience:

160 g tagliatelle (případně jiný druh těstovin)
30 g slaniny
300 g dýně (vnitřek bez semen)
70 g zeleninového vývaru
20 g ricotty
25 g extra panenského olivového oleje
1 ks šalotka
1 stroužek česneku
parmezán na posypání
sůl, pepř

Tagliatelle con la zucca e pancetta
Tagliatelle con la zucca e pancetta
(Dýňové tagliatelle se slaninou)

Postup:

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na skus (al dente). Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte ji na pánvi. Na kostičky nakrájejte také vnitřek dýně (bez semen). V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a rozmělněný česnek. Dále přidejte na kostičky nakrájenou dýni, osolte a opepřete dle chuti. Nakonec zalijte vývarem, přidejte špetku mletého rozmarýnu a nechte vařit přibližně 15 – 20 minut. Poté tuto směs rozmixujte společně s ricottou, aby vzniklo hladké dýňové pyré. Pyré vraťte zpět do hluboké pánve, do které přidejte uvařené těstoviny. Dobře promíchejte a můžete servírovat. Jídlo ozdobte opečenou slaninou a posypejte parmezánem.


 

Tento, a další chutné recepty najdete na našich webových stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.


Sdílej na