Těstoviny s růžovou omáčkou
Těstoviny s růžovou omáčkou
Těstoviny s růžovou omáčkou jsou velmi rychlý a hlavně velmi chutný pokrm, který chutná jak dětem, tak dospělým. S podobným receptem se setkáte nejpravděpodobněji v italském regionu Marche. V jednoduchosti je ovšem krása, a proto se s ním můžete setkat prakticky v jakékoli části Itálie. Níže uvedený recept je cca pro 2 osoby.
Omáčku můžete použít na klasické těstoviny typu fusilli nebo penne, ale také na plněné těstoviny, jako jsou například ravioli.
Ingredience:
- 160g těstovin (fusilli, penne a další)
- 250g rajčatové passaty
- 80ml smetany
- 60g strouhaného parmezánu
- čerstvá bazalka nebo petrželka dle chuti
- sůl
Postup:
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu. Mezitím si v jiném hrnci rozehřejte rajčatovou passatu a přidávejte smetanu. Dále přidejte přibližně polovinu připraveného parmezánu a promíchejte. Do hrnce s omáčkou přidejte uvařené těstoviny a promíchejte. Dle chuti můžete přidat trochu čerstvě nasekané petrželky.
Zbytek parmezánu použijte na posypání hotového pokrmu. Pokud jste nepřidali do jídla petrželku, můžete těstoviny ozdobit dle chuti čerstvou bazalkou. Tento recept je ovšem výborný i bez bylinek. Záleží na vás.
Náš tip:
Aby tyto těstoviny s růžovoou omáčkou chutnaly jako v Itálii, doporučujeme použít kvalitní italské suroviny. Většinu základních ingrediencí (těstoviny, rajčatovou passatu, smetanu i sůl) najdete na našem e-shopu.
Tento, a další chutné italské recepty najdete ZDE.
Nezapomeňte nás sledovat na našem facebooku.