Carpaccio di bresaola con parmigiano e rucola
Carpaccio di bresaola con parmigiano e rucola
Carpaccio di bresaola con parmigiano e rucola není ani tak recept, jako spíše tip na lehký letní předkrm, ke kterému se skvěle hodí červené víno. Bresaola je prosciutto, které se vyrábí z hovězího masa. Pochází ze severní Itálie, konkrétně z regionu Lombardia (více se o bresaole, a dalších uzeninách dozvíte v článku „Typické italské uzeniny„). Příprava tohoto pokrmu je velmi jednoduchá. Ingredience níže jsou určené pro 2 osoby.
Ingredience:
- 100 g bresaola (na tenké plátky)
- 40 g parmezánu (plátky nebo hoblinky)
- 15 g rukoly
- šťáva z půlky citrónu
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
V misce smíchejte citrónovou šťávu, olivový olej, špetku soli a trošku pepře. Tenké plátky bresaoly naskládejte na talíř a potřete je vytvořenou emulzí. Doprostřed talíře umístěte čerstvou rukolu a ozdobte plátky nebo hoblinkami parmezánu, případně cherry rajčátky dle chuti. Ihned podávejte. Dobrou chuť 😉
Náš tip:
Na přípravu tohoto pokrmu doporučujeme používat pouze čerstvé a kvalitní italské potraviny. Na našem e-shopu můžete pro tento recept zakoupit například sicilskou sůl nebo extra panenský olivový olej.
Předkrm Carpaccio di bresaola con parmigiano e rucola a další chutné italské recepty najdete na našich stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.