Penne all’arrabbiata – „rozzlobené“ těstoviny

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Penne all’arrabbiata – „rozzlobené“ těstoviny
Penne all'arrabbiata

Penne all’arrabbiata – „rozzlobené“ těstoviny

Penne all’arrabbiata – tyto oblíbené „rozzlobené“ těstoviny zná snad každý. Pochází z Říma, z regionu Lazio ve střední Itálii, ale v současnosti jsou rozšířené už po celé Itálii. A nejen v Itálii, ale už se s nimi můžete setkat prakticky na celém světě. Je to jednoduché a rychlé jídlo, které hravě zvládnete i vy.

Ingredience:

Penne all'arrabbiata - "rozzlobené" těstoviny
Penne all’arrabbiata

Postup:

Uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu (na skus). Mezitím nakrájejte rajčata z plechovky (odstraňte případně slupky a „bubáky“). Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou chilli papričku a plátky česneku. Přidejte pokrájená rajčata a lístky bazalky. Povařte směs přibližně 5 minut a pokud je potřeba, použijte sůl (případně pepř) na dochucení. Smíchejte směs s uvařenými těstovinami. Před podáváním můžete těstoviny posypat parmezánem.

Náš tip:

Aby byl tento pokrm dokonalý, je vhodné použít pravé italské a hlavně kvalitní suroviny. Některé z nich najdete také na našem e-shopu, jako například těstoviny penne, loupaná rajčata, olivový olej nebo sicilskou sůl.

Tento recept, na Penne all’arrabbiata – „rozzlobené“ těstoviny, a další chutné italské recepty můžete najít zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Sdílej na