Penne all’arrabbiata – “rozzlobené” těstoviny

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Penne all’arrabbiata – “rozzlobené” těstoviny
Penne all'arrabbiata

Penne all’arrabbiata – “rozzlobené” těstoviny

Penne all’arrabbiata – tyto oblíbené “rozzlobené” těstoviny zná snad každý. Pochází z Říma, z regionu Lazio ve střední Itálii, ale v současnosti jsou rozšířené už po celé Itálii. Je to jednoduché a rychlé jídlo, které hravě zvládnete i vy.

Ingredience:

  • 160 g těstoviny penne
  • celá loupaná rajčata (konzerva)
  • 1 ks chilli paprička
  • česnek (stroužek)
  • 50 ml olivový olej
  • bazalkové listy (pár lístků)
  • sůl
  • parmezán (na posypání)
Penne all'arrabbiata
Penne all’arrabbiata

Postup:

Uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu (na skus). Mezitím nakrájejte rajčata z plechovky (odstraňte případně slupky a “bubáky”). Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou chilli papričku a plátky česneku. Přidejte pokrájená rajčata a lístky bazalky. Povařte směs přibližně 5 minut a pokud je potřeba, použijte sůl (případně pepř) na dochucení. Smíchejte směs s uvařenými těstovinami. Před podáváním můžete těstoviny posypat parmezánem.

Tento recept, na Penne all’arrabbiata – “rozzlobené” těstoviny, a další chutné italské recepty můžete najít zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Sdílej na