Penne all’arrabbiata – „rozzlobené“ těstoviny
Penne all’arrabbiata – „rozzlobené“ těstoviny
Penne all’arrabbiata – tyto oblíbené „rozzlobené“ těstoviny zná snad každý. Pochází z Říma, z regionu Lazio ve střední Itálii, ale v současnosti jsou rozšířené už po celé Itálii. A nejen v Itálii, ale už se s nimi můžete setkat prakticky na celém světě. Je to jednoduché a rychlé jídlo, které hravě zvládnete i vy.
Ingredience:
- 160 g těstoviny penne
- celá loupaná rajčata (konzerva)
- 1 ks chilli paprička
- česnek (stroužek)
- 50 ml olivový olej
- bazalkové listy (pár lístků)
- sůl
- parmezán (na posypání)
Postup:
Uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu (na skus). Mezitím nakrájejte rajčata z plechovky (odstraňte případně slupky a „bubáky“). Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou chilli papričku a plátky česneku. Přidejte pokrájená rajčata a lístky bazalky. Povařte směs přibližně 5 minut a pokud je potřeba, použijte sůl (případně pepř) na dochucení. Smíchejte směs s uvařenými těstovinami. Před podáváním můžete těstoviny posypat parmezánem.
Náš tip:
Aby byl tento pokrm dokonalý, je vhodné použít pravé italské a hlavně kvalitní suroviny. Některé z nich najdete také na našem e-shopu, jako například těstoviny penne, loupaná rajčata, olivový olej nebo sicilskou sůl.
Tento recept, na Penne all’arrabbiata – „rozzlobené“ těstoviny, a další chutné italské recepty můžete najít zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.