Rossini – letní osvěžující koktejl

Itálie pro všechny > Italská kuchyně > Recepty > Rossini – letní osvěžující koktejl
Rossini - letní ozvěžující koktejl

Rossini – letní osvěžující koktejl

Rossini – letní osvěžující koktejl je založen na bázi jahod a šumivého vína. Vynalezl ho Giuseppe Cipriani (stejně jako koktejl Bellini) v Benátkách (region Veneto), ve svém baru Harry’s Bar, v roce 1948. Název byl vybrán záměrně, jako pocta slavnému hudebníkovi a skladateli Gioacchinu Rossinimu, který je autorem téměř 40 operních děl a je právem považován za mistra italské opery.

Koktejl Rossini patří mezi jeden ze čtyř nejznámějších italských koktejlů. Dalšími koktejly, o kterých už jste zřejmě slyšeli, jsou Bellini (jehož základem je broskvové pyré), Hugo Spritz (kterému dominuje chuť bezinky) a Aperol Spritz (jehož hlavní složkou je kořeněný bitter Aperol).

Ingredience:

  • 150 ml šumivého vína Prosecco
  • 75 g čerstvých jahod + 1 ks na ozdobu
  • led
Rossini - letní ozvěžující koktejl
Rossini – letní ozvěžující koktejl

Postup:

Čerstvé jahody* očistěte a rozmixujte je tak, aby vzniklo pyré. To dejte do koktejlové sklenice s ledem, přidejte šumivé víno a trochu promíchejte. Sklenici ozdobte čerstvou jahodou a můžete koktejl ihned podávat. Ideální teplota pro podávání tohoto svěžího koktejlu je 3-5°C.

Pozn.: Originální recept obsahuje italské jahody z regionu Basilicata (jižní Itálie), které jsou známé svou úžasnou chutí a vůní.


 

Tento recept, na letní osvěžující koktejl Rossini, a další chutné italské recepty najdete na našich stránkách zde.
Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Sdílej na